Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Терпенові побічні продукти



До цієї товарної позиції включаються терпенові побічні продукти, відокремлювані від ефірних олій фракційною перегонкою або іншими способами. Ці побічні продукти часто використовують як пахощі для певних сортів туалетного мила чи для ароматизації деяких харчових продуктів.

Резиноїди є продуктами, які використовують переважно як фіксатори для виробництва парфумерних і косметичних засобів, у миловарній промисловості та для виробництва поверхнево-активних речовин. Вони, як правило, складаються з нелетких матеріалів, їх одержують екстрагуванням органічним розчинником.

Під час класифікації косметичних засобів звертайте увагу на те, для чого вони призначені. У товарній позиції 3304 косметичні препарати деталізуються залежно від того, призначені вони для макіяжу, чи для догляду за шкірою. Причому, немає значення, за якою шкірою: біля очей, обличчя, губи, руки, ноги чи тіло.

Якщо це туш для вій, олівець для очей, тіні для повік – це макіяж для очей. Якщо це крем для шкіри біля очей чи гель для шкіри біля очей – це засіб для догляду за шкірою. Якщо це губна помада, чи блиск для губ, чи олівець для губ – це макіяж для губ. Але якщо у Вас гігієнічна помада (навіть коли вона забарвлена), чи кондиціонер, чи бальзам для губ – це засіб для догляду за шкірою губ. Проте пінка для вмивання, гель для вмивання чи гель для душу – це не догляд за шкірою, це інші косметичні препарати, призначені для миття шкіри, тому вони класифікуються у групі 34. Разом з тим, усі креми: для обличчя, рук, ніг, тіла, лосьйони для догляду за шкірою, різні скраби, маски тощо – класифікуються у товарній позиції 3304, як засоби для догляду за шкірою.

У товарній позиції 3305 класифікуються будь-які товари, призначені для догляду за волоссям: шампуні, лаки, кондиціонери, пінки, маски, у тому числі й фарби для волосся, туш для волосся.

Декілька слів щодо такого товару, як спрей. Спрей – це форма для того чи іншого товару у рідкому стані, яка дозволяє його розпилювати. Так, спрей для тіла, коли він виконує ту ж функцію, що й дезодорант, класифікується як дезодорант (у цьому разі під картинкою вказано “спрей-дезодорант”) у товарній позиції 3307; проте спрей для тіла може бути призначеним просто для зволожування тіла, в такому разі він має класифікуватися як препарат для догляду за шкірою (під картинкою вказано “спрей для тіла”) у товарній позиції 3304; крім того, спрей може використовуватися для ароматизації приміщення, тоді його слід класифікувати у товарній позиції 3307, але на іншому нижчому рівні, ніж спрей-дезодорант, спрей для порожнини рота класифікується в товарній позиції 3306, оскільки призначений для догляду за порожниною рота тощо.

Слід мати на увазі, що деякі товари можуть класифікуватися в різних товарних групах залежно від вмісту певних речовин. Так, косметичні серветки, якщо вони ароматизовані, класифікуються у товарній групі 33 (товарна позиція 3307), якщо ні, залежно від матеріалу, з якого вони виготовлені: паперові – у групі 48, з текстильних матеріалів – у групі 63. Усі серветки, які зустрічаються у варіантах цього заняття, ароматизовані, що й помічено під картинками. Проте запам’ятайте цю інформацію на майбутнє.

В товарній позиції 3306 класифікуються засоби для гігієни порожнини рота або зубів, включаючи порошки та пасти для зубних протезів, нитки тощо, для роздрібної торгівлі. Крім зубних паст та зубних порошків, для догляду за порожниною рота призначені такі товари, як лосьйони, бальзами для полоскання рота або спреї для рота. Разом з тим, якщо рідина використовується для лікування стоматиту, вона класифікується як лікарський препарат у товарній позиції 3004 (якщо не містить спирту) або у товарній позиції 2208 (якщо це спиртовий розчин).

Товарна позиція 3307 містить засоби, що використовуються перед, під час та після гоління, дезодоранти для тіла, препарати для ароматизації, дезодорування приміщень та інші косметичні засоби.

Термін „парфумерні, косметичні або туалетні засоби” у товарній позиції 3307 означає, зокрема, такі вироби: пакети з ароматичними рослинами; запашну речовину, що розповсюджує запах під час горіння; ароматизовані серветки чи папір, просочений або вкритий косметичними сполуками; речовини для зберігання контактних лінз або протезів (штучних очей); вату і повсть, неткані матеріали, просочені, покриті або збризнуті парфумерними або косметичними сполуками; туалетні засоби для тварин.

Мило класифікується у товарній позиції 3401: господарське, туалетне чи косметичне у будь-якій формі (бруски, порошок, гранули, пластинки чи у рідкому стані). Гелі для вмивання та душу, пінки для вмивання класифікуються також в групі 34. Майте на увазі, що рідке мило і гель для вмивання – різні товари, а відтак і класифікуються по-різному: рідке мило – як мило в інших формах; гель та аналогічні вироби – як поверхнево-активні органічні речовини та засоби для миття шкіри у вигляді рідини або крему та розфасовані для роздрібної торгівлі, які містять або не містять мило.

Що стосується пральних порошків і будь-яких засобів, що використовуються під час прання (відбілювачі, засоби для виведення плям, пом’якшувачі тканин чи води тощо) усі вони класифікуються як мийні засоби. Не плутайте поняття засоби і речовини. Речовини – це складові відповідних засобів, а засоби – це готова продукція. Звертайте увагу на те, розфасовані для роздрібної торгівлі чи ні ті засоби, які Ви класифікуєте.

Миючі засоби та засоби для чищення застосовуються для миття посуду, раковин, плит, ванн чи унітазів тощо. Хоча, звичайно, й вони можуть бути поверхнево-активними, але класифікуються вони саме як засоби для миття та чищення, незалежно від їх стану (порошок, паста, рідина чи гель). Тобто миючі засоби і засоби для чищення та пральні порошки і супутні товари, що використовуються для прання, матимуть однакові коди. При цьому значення має розфасовані вони для роздрібної торгівлі чи ні.

Разом з тим, якщо засіб призначений для миття підлоги, його слід класифікувати у товарній позиції 3405, а не в товарній позиції 3402, оскільки він містить специфічні добавки. Так само слід звертати увагу на засоби для миття скла. Якщо скло у приміщеннях, такий засіб класифікується у товарній позиції 3402; якщо засіб призначено для миття скла на автомобілі, він класифікується у товарній позиції 3405 30 00, де розташовано продукти, призначені для догляду за кузовами транспортних засобів, які зазвичай складаються з воскової емульсії або розчину, містять силікони, олії, емульсовані агенти з можливим доданням м’яких абразивів.

Такий товар, як поролонова губка, класифікується у товарній групі 34 лише за умови, що вона просочена рідиною і призначена для догляду за взуттям. Тоді такий товар класифікується там же, де й вакса в товарній позиції 3405. У противному разі, поролонова губка класифікується як виріб з полімерного матеріалу в групі 39.

Будь-які свічки ароматизовані чи ні класифікуються у товарній позиції 3406. При цьому, якщо свічка проста, тобто має циліндричну чи трохи конічну форму і колір природного матеріалу (парафінові – білого кольору, воскові – жовтого), вона класифікується як прості свічки; якщо свічки забарвлені чи металізовані, чи мають будь-яку іншу форму (у вигляді кулі, ялиночки, якоїсь тварини, будиночка тощо), ароматизовані чи ні, вони класифікуються у товарній позиції 3406, але як інші свічки.

У товарній позиції 3407 класифікуються пластилін, як паста для ліплення (для дитячої творчості), пасти, що застосовуютья у стоматології (наприклад, для виготовлення зубних протезів чи виправлення прикусу).

Будьте уважними під час визначення коду кожного з товарів. Уважно читайте повністю найменування товарної позиції і наступних рівнів. Особливу увагу звертайте на кошикові позиції, зважаючи, до якого попереднього рівня вони належать.

Література: [1; 2; 3; 8; 10; 13, с. 14 – 25, 53 – 62; 16, с. 95, 97 – 99]





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...