Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тенденції розвитку повітряної системи охолодження



Деталі двигуна з повітряним охолодженням доторкаються до розжарених газів, при роботі і сильно нагріваються. Якщо не охолоджувати гільзи циліндрів, головку блока циліндрів, поршні, картер двигуна, то внаслідок перегріву може відбутися їх заклинювання. Через систему повітряного охолодження відводиться 25 - 35% теплоти, яка виділяється при згоранні палива. Для повітряних систем охолодження необхідна інтенсивність охолодження досягається за допомогою охолоджувальних ребер, вентилятора та рефлектора. Витрата охолоджувального повітря може регулюватися. Система проста за будовою та в експлуатації, забезпечує швидке прогрівання двигуна після запуску, має невелику масу. Незважаючи на це, системи повітряного охолодження потребують великої потужністі для приводу вентилятора, шумні під час роботи, не забезпечують рівномірність відведення теплоти по висоті циліндра. Використовується, як правило в одноциліндрових двигунах.

Рис. 28. Повітряна система охолодження двигуна внутрішнього згоряння





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...