Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення, зміст і порядок проведення щоденного технічного обслуговування



З метою підтримки надійності машин та забезпечення показників якості на встановленому рівні передбачено комплекс взаємозв’язаних положень та норм, які отримали назву планово-попереджувальної системи технічного обслуговування. Суть цієї системи полягає в тому, що на машинах після встановленого напрацювання в плановому порядку виконується встановлений обсяг робіт з загальною метою попередити відкази чи несправності в процесі їх подальшої експлуатації.

З усіх видів технічного обслуговування бойових машин (контрольного огляду, щоденного технічного обслуговування, ТО №1 та ТО №2) щоденне технічне обслуговування займає особливе місце.

По-перше, обсяг цього виду ТО є порівняно трудомістким.

По-друге, ЩТО виконується в ході ведення бойових дій та маневрів частин і підрозділів, тому необхідне виділення часу для нього що безпосередньо впливає на рухомість частин та підрозділів.

По-третє, несвоєчасне чи неповне виконання робіт може привести до повного чи часткового відказу всіх чи частини машин в ході виконання бойової задачі наступної доби. Внаслідок цього може бути не виконано бойова задача чи суттєво знижено боєздатність підрозділів.

З цих причин ЩТО є головним видом технічного обслуговування машин.

Виконуючи обслуговування машини, екіпаж вирішує дві основні задачі. Перша з них полягає в тому, щоб перевірити справність та працездатність її вузлів, механізмів, систем, а також в укомплектуванні машини необхідним майном. Справність та укомплектованість машини є одним з важливіших умов її безвідказної роботи. Однак, повністю справна та укомплектована машина може бути небоєздатною. При веденні бойових дій та переміщеннях витрачиваються боєприпаси та ПММ, змінюються параметри машини в цілому.

З цього друга задача ЩТО – підвищення енергетичного потенціалу машини.

ЩТО проводиться екіпажами після кожного повернення машини в парк незалежно від пройденого кілометражу, але не більш ніж через 250-300 км, після виконання добового завдання (переходу), в кінці доби бойових дій.

ЩТО включає загальний контроль технічного стану машини, дозаправку пальним, мастилом та іншими експлуатаційними матеріалами, поповнення боєприпасами (під час бойових дій), миття, чистку та перевірку комплектності.

ЩТО повинно забезпечити наступну роботу машини не менш як на 250-300 км.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 1058 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...