Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття функціональної залежності



Поняття функції або функціональної залежності – одне з основних математичних понять, за допомогою яких моделюються взаємозв'язки між різними величинами, кількісні та якісні співвідношення між різними економічними характеристиками та показниками.

Поняття функції, як і поняття множини відноситься до числа початкових понять, тому воно не визначається, а пояснюється. Кажемо, що функція f задана, якщо даний закон, згідно якого кожному значенню х з деякої числової множини А, ставиться у відповідність одне повністю визначене значення y з деякої числової множини В.

Функціональна залежність між величинами х та у символічно позначається так , де х – аргумент (незалежна змінна), у – функція (залежна змінна). Сукупність всіх значень аргументу, кожному з яких відповідає певне значення функції, називається областю визначення функції. Множина значень, які приймає у, називається областю зміни функції.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 2813 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...