Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 3. Підприємство випускає будматеріали, а також ви­конує роботи з будівництва житла для населення



Підприємство випускає будматеріали, а також ви­конує роботи з будівництва житла для населення. У січні загальний обсяг реалізації будматеріалів за контрактними цінами становив 92 тис. грн.(без ПДВ), в т. ч. на експорт — 30 тис. грн. Обсяг буді­вельних робіт становив 210 тис. грн. У лютому було сплачено по­стачальникам вартість придбаних матеріалів за контрактними цінами на суму 145 тис. грн., з яких матеріали на суму 18 тис. грн. були використані для виробництва експортної продукції, а на суму 104 тис. грн. — для будівельних робіт. У січні були придбані та вве­дені в експлуатацію основні виробничі фонди на суму 20 тис. грн., які використовуються для виконання будівельних робіт. ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету за січень, підприємство визначило в сумі 19 тис. грн. Перевірити її достовірність.

Тести для самоконтролю:

1. За порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, застосовуються такі види юридичної відповідальності:

а) фінансова;

б) адміністративна;

в) кримінальна;

г) вірні відповіді а, б, в;

д) вірні відповіді а, б.

2. У разі застосування контролюючими органами до платника податків штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, такому платнику податків надсилаються:

а) податкові повідомлення - рішення;

б) податкові довідки;

в) податковий акт перевірки.

3. За одне податкове правопорушення контролюючий орган може застосувати:

а) тільки один вид штрафної (фінансової) санкції (штрафу), передбаченої Податковим Кодексом та іншими законами України;

б) тільки дві штрафні (фінансові) санкції (штрафу), передбаченої Податковим Кодексом та іншими законами України;

в) тільки три штрафні (фінансові) санкції (штрафу), передбаченої Податковим Кодексом та іншими законами України;

б) до десяти видів штрафної (фінансової) санкції (штрафу), передбаченої Податковим Кодексом та іншими законами України.

4. Неподання у строки та у випадках, передбачених Податковим Кодексом, заяв або документів для взяття на облік у відповідному органі державної податкової служби, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі:

а) 190 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 610 гривень.

б) 170 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 510 гривень.

в) 200 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 810 гривень.

г) 180 гривень, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, - 510 гривень.

5. Неподання банками або іншими фінансовими установами відповідним органам державної податкової служби строк повідомлення про відкриття або закриття рахунків платників податків - тягне за собою накладення штрафу у розмірі:

а) 430 гривень за кожний випадок неподання або затримки;

б) 380 гривень за кожний випадок неподання або затримки;

в) 490 гривень за кожний випадок неподання або затримки;

г) 340 гривень за кожний випадок неподання або затримки.

6. Неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, передбаченого Податковим Кодексом, -

а) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень;

б) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 95 гривень;

в) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 105 гривень;

г) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 115 гривень.

7. Неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку -

а) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 610 гривень;

б) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 910 гривень;

в) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 510 гривень;

г) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 710 гривень.

8. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, -

а) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1080 гривень;

б) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1020 гривень;

в) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 1060 гривень;

г) тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 2000 гривень.

9. Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), -

а) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

б) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 190 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

в) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 180 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання;

г) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 160 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

10. Незабезпечення платником податків зберігання первинних документів облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю, -

а) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 510 гривень;

а) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 610 гривень;

а) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 710 гривень;

а) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 810 гривень.

11. Несплата (неперерахування) платником податків - фізичною особою сум єдиного податку в порядку та у строки, визначені законодавчим актом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі:

а) 30 відсотків ставок податку, встановлених для фізичних осіб - платників єдиного податку, визначених законодавчим актом;

б) 20 відсотків ставок податку, встановлених для фізичних осіб - платників єдиного податку, визначених законодавчим актом;

в) 50 відсотків ставок податку, встановлених для фізичних осіб - платників єдиного податку, визначених законодавчим актом;

г) 60 відсотків ставок податку, встановлених для фізичних осіб - платників єдиного податку, визначених законодавчим актом.

12. У разі якщо платник податків не сплачує суми самостійно визначеного грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання - у розмірі:

а) 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

б) 20 відсотків погашеної суми податкового боргу;

в) 30 відсотків погашеної суми податкового боргу;

г) 40 відсотків погашеної суми податкового боргу.

13. У разі якщо платник податків не сплачує суми самостійно визначеного грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі:

а) 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

б) 20 відсотків погашеної суми податкового боргу;

в) 30 відсотків погашеної суми податкового боргу;

г) 40 відсотків погашеної суми податкового боргу.

14. Після закінчення встановлених Податковим Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується:

а) пеня;

б) розрахунок;

в) штраф;

г) податковий акт.

Тема 4. Контрольна діяльність податкових органів

(2 год)

План

І. Усне опитування

  1. Камеральна перевірка декларацій з ПДВ
  2. Документальна перевірка ПДВ
  3. Перевірка нарахування та сплати акцизного збору

Література основна: 1 – 4.

Література нормативна: [ 14-17 Електронний ресурс].

Режим доступу: http://www.kyivsta.gov.ua/blanki_dovidky/blanki.htm

[ 1 Електронний ресурс].

Режим доступу: http://www.kyivsta.gov.ua/zakon/zakon.htm





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...