Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додаток В. Методика визначення нумерації контактів мікросхем



Для виконання лабораторних робіт з дисципліни «Комп’ютерна схемотехніка» використовуються мікросхеми з типом логіки ТТЛ або ТТЛш, які, переважно, виготовляються в DIP-корпусах. Нумерація контактів мікросхем в DIP-корпусах відлічується від ключа, що наноситься на мікросхему при виготовленні корпуса. Надпис на корпусі мікросхеми наноситься значно пізніше і при серійному виробництві досить часто може не співпадати із напрямком нумерації контактів, тому він не є орієнтиром для визначення нумерації контактів мікросхем.

Ключ для визначення нумерації контактів мікросхем є «викривленням» корпусу мікросхеми і може мати форму трикутника, півкола, крапки або іншу (рисунок В.1).

Рисунок В.1 – Приклади ключів на корпусі мікросхем

Для визначення порядку нумерації контактів мікросхеми потрібно зорієнтувати її корпус таким чином, щоб ключ знаходився з лівої сторони. Перший контакт мікросхеми в такому положенні буде знаходитись знизу під ключем. Подальша нумерація ведеться починаючи від ключа по корпусу мікросхеми в напрямку проти ходу годинникової стрілки (рисунок В.2).

Рисунок В.2 – Нумерація контактів в DIP-корпусі на прикладі мікросхеми з чотирнадцятьма виводами





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...