Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бункери і силоси



10.5.1 Верх силосів повинен бути огороджений по периметру. Нижні і бокові люки силосів необхідно обладнувати майданчиками для обслуговування. Майданчики повинні мати ширину не менше ніж 1 м і огородження по периметру. Огородження слід виконувати згідно з пунктом 7.9.3 цих Правил.

10.5.2 Роботи щодо внутрішнього огляду, очищення і ремонту силосів та бункерів необхідно проводити за нарядом-допуском і проектом організації робіт (ПОР), затвердженим роботодавцем. Виконання цих робіт без ПОР і наряду-допуску не дозволяється.

10.5.3 Перед спуском працюючих у силос необхідно закрити на замки приводи засувок на всіх пневмотрасах, які ідуть у силос, а на приводах вивісити забороняючі знаки безпеки: "Не відкривати! Працюють люди!".

При роботі в силосах слід застосовувати пересувні електрич­ні світильники напругою не вище 12 В, та використовувати необ­хідні для проведення робіт інструменти і пристрої, засоби індиві­дуального захисту, засоби сигналізації та зв”язку.

10.5.4 Вхід у силос через нижні або бокові люки дозволяється тільки для виконання ремонтних робіт. Стіни і перекриття силосу необхідно заздалегідь очищати від завислого матеріалу.

10.5.5 Спуск у силос слід проводити у самопідйомних ко­лисках. Дозволяється застосування колисок, що опускаються за допо­могою лебідок, призначених для підйому людей.

10.5.6 Перед спуском колиски у силос повинні бути перевірені:

- надійність кріплення лебідок до перекриття силосу;

- надійність закріплення каната на барабані лебідок;

- справність стального каната, блоків, гальм і приводу лебідки;

- міцність настилу і огородження колиски.

10.5.7 При роботі у силосі не дозволяється:

- відкривати кришки нижніх і бокових люків та заходити у силос при наявності в ньому шару матеріалу, який перевищує 0,5 м, козирків і навісів;

- сходити з колиски на шар матеріалу під час оглядів і очисних робіт;

- здійснювати обвалення матеріалів підрубкою знизу.

10.5.8 Бункери, що призначені для зберігання курних матеріалів, повинні бути перекриті суцільними знімними укриттями, а завантажу­вальні люки щільно закриті кришками.

Бункери для курних матеріалів необхідно обладнувати аспіраційними установками.

10.5.9 Відкриті завантажувальні отвори бункерів по периметру слід огороджувати знімними поручнями і обладнувати гратами, які про­пускають матеріал тієї крупності, яка обумовлена технологічними вимогами.

10.5.10 При очищенні залізничних колій на бункерах, на ділян­ці проведення робіт повинні бути встановлені сигнали зупинки і галь­мові башмаки.

10.5.11 Залізничні колії, що укладені на бункерах, повинні відповідати вимогам пункту 8.2.1 цих Правил.

10.5.12 Влаштування затворів бункерів повинні виключати мож­ливість випадання матеріалів при їх закритому положенні. Затвори необхідно обладнувати покажчиками положення (відкрито-закрито).

10.5.13 Рівень матеріалу в бункерах необхідно контролювати. Обладнання бункерів сигнальними пристроями на допустиму межу їх спорожнення повинно визначатися проектом.

10.5.14 Подача курних матеріалів у бункери необхідно проводити­ за допомогою пневматичного герметизованого транспорту. При заван­таженні бункерів матеріали повинні поступати по герметизованих жоло­бах; отвори, через які завантаження не відбувається, необхідно закривати. Слід передбачати відсмоктування повітря з бункерів.

10.5.15 Приймальні майданчики бункерів для курних матеріалів необхідно обладнувати ефективними засобами пилопридушення. Зволо­ження курних матеріалів при розвантаженні дозволяється у випадку, коли це дозволяє технологічний процес.

10.5.16 Бункери для зберігання самозаймистих матеріалів повинні бути обладнані пристроями, які контролюють температуру і зблоковані з включенням у роботу засобів пожежогасіння.

10.5.17 Розбиття негабаритних кусків матеріалу на ґратах бун­керів слід здійснювати механізованим способом за допомогою бутобоїв, розпушувачів та інших пристроїв.

10.5.18 Бункери слід обладнувати пристроями для лікві­дації утворюваних склепінь і зависань матеріалів (електровібрато­рами, пневмошуровками тощо).

10.5.19 Ручне шурування матеріалів, які застряли у бункерах, дозволяється проводити через щуровочні люки за допомогою ломів або довгих пік. Біля шуровочних люків слід передбачати майданчики.

Спуск людей в бункери для шурування матеріалу, який застряв, не дозволяється.

10.5.20 Роботи щодо огляду, очищення і ремонту, які пов*язані з перебуванням людей у середині бункерів, необхідно проводити при температурі повітря у бункері не вище ніж 40 °С.

10.5.21 Про проведення робіт в бункері повинен бути письмово попереджений черговий диспетчер залізничного цеху, машинісг вагон-вагів або іншого транспортного пристрою на розвантажувальному майданчику бункера.

Роботи в бункерінеобхідно виконуватипід керівництвом особи, яка здійснює технічний нагляд.

Перед допуском до роботи в бункері працівник повинен отримати інструктаж з охорони праці, бути забезпечений спецодягом, спецвзуттям, каскою, запобіжним поясом (мотузкою), а в окремих випад­ках, передбачених у наряді-допуску, респіратором або протигазом. Запобіжні пояси (мотузки) повинні бути випробувані, промаркіровані і мати бирку з указанням наступного терміну випробувань.

10.5.22 Не дозволяється допускати працівників у бункер при наяв­ності в жолобі гаря­чого матеріалу, а також при надходженні цього матеріалу у бункер.

10.5.23 Перед спуском людей в бункер необхідно:

- виключити можливість завантаження бункера матеріалами, які розвантажуються з авто­мобільного або залізничного транспорту, для чого слід виставити спостерігача руху транспоргу по надбункерному майданчику і включи­ти світлові сигнали або сигнали світлофора, які забороняють завантаження бункера, і встановити тупикові упори;

- очистити грати бункера і залізничні колії,які проходять через бункер від залишків матеріалу;

- перекрити бункер суцільним настилом з отворами дляйого провітрю- вання;

- закрити шибери завантажувальних жолобів;

- звільнити бункер від матеріалу, який уньому знаходиться;

- відключити завантажувальне і розвантажувальне устаткування (конвеєри, живильники, дозатори тощо);

- вивісити на пускових пристроях устаткуваннязнаки безпеки: "Не включати! Працюють люди!".

10.5.24 Перед спуском робітників у бункер повинна бути опуще­на підвісна драбина, яка закріплена гачками верхнього кінця на балці, що спеціально замурована, або іншому міцному пристрої, і застосований переносний електричний світильник напругою не більше 12 В.

10.5.25 Для роботи в бункері необхідно виділяти бригаду не менше ніж з трьох чоловік, два з яких спостерігачі, які повинні знаходитися у надбункерній частині, а решта (один і більше) - працюють у бункері.

Між спостерігачами - і працівниками у бункері повинен бути забез­печений переговорний зв'язок і визначені сигнали, які передаються, через запобіжний канат (мотузку), шо забезпечують негайний підйом працівника уверх за його першою вимогою.

10.5.26 Працівник перед спуском у бункер повинен закріпити за вказівкою відповідального керівника роботи мотузку-фал запобіжного поясу до міцної опори так, щоб під час роботи мотузка-фал була у натягнутому положенні або мала слабину не більше ніж 0,5м.

Прив”язувати мотузку-фал (мотузку) до рейок залізничних колій, рам реверсивних живильників, а також до іншого рухомого устаткуван­ня не дозволяється.

10.5.27 Роботу у бункері слід проводити зі спеціальних пристроїв або з підвісних драбин. Працювати, стоячи на матеріалі, який завис у бункері, не дозволяється.

10.5.28 Обвалення матеріалу в бункері необхідно проводити тільки зверху вниз. В разі зависання матеріалу з одного боку бункера спуск працівників у бункер дозволяється на глибину не більше ніж 1 м від верхнього рівня матеріалу, при цьому запобіжний канат від пояса працюючого повинен бути прив'язаний з боку, протилежного до матеріалу, який завис, без ослаблення каната.

10.5.29 Працюючі у бункері повинні переходити з одного місця на друге тільки з відома і під контролем спостерігачів.

Спостерігачі повинні негайно евакуювати працюючих з бункера при одержанні, від них встановленого сигналу, або коли буде виявлено будь-яку небезпеку для працюючих у бункері.

10.5.30 По закінченні робіт та після виходу працюючих з бунке­ра необхідно повністю відновити робочий стан надбункерного майданчика і одержати письмовий дозвіл на подачу напруги до пуско­вих пристроїв завантажувальних та розвантажувальних пристроїв бункера і на відновлення руху на бункерних залізничних коліях.

10.5.31 Перед оглядом і ремонтом приймальні пристрої і бункери необхідно перевірити і звільнити від матеріалу.

10.5.32 Для ремонту і зміни футеровки днища бункера необхідно застосовувати пристрої, які забезпечують безпеку роботи на по­хилих стінках, днища з дотриманням вимог пунктів 10.5.21-10.5.30 цих Правил.

Випускні отвори і розвантажувальні щілини днища бункера під час ремонту і зміни футеровки повинні бути перекриті.

У всіх випадках, коли випускні отвори обладнані живильниками, пуск останніх під час ремонтних робіт у бункері не дозволяється.

10.5.33 Необхідно, щоб конструкції живильників і дозаторів виключали можливість просипу матеріалу, який подається.

10.5.34 У бункерах для зберігання матеріалів, що можуть змерза­тися, необхідно передбачити пристрої, які забезпечують можливість нор­мального розвантаження бункерів (підігрів стінок бункера, застосуван­ня механізмів, які розпушують матеріал тощо).

10.5.35 Для виконання ремонту живильника бункер перед ним необхідно обладнати пристроєм, який перекриває горловину бункера (ручний затвір), для виключення можливості попадання матеріалів на живильник.

11 ДРІБНЕННЯ, ПОДРІБНЕННЯ І ГРОХОЧЕННЯ

МАТЕРІАЛІВ

11.1 Завантаження матеріалів у дробильні та здрібнювальні ма­шини, а також транспортування роздрібненого (здрібненого) матеріалу повинно бути механізованим.

11.2 Завантажувальні і розвантажувальні отвори дробильних і здрібнювальних машин повинні бути укриті, герметизовані і приєднані до аспіраційних установок, або обладнані гідрознепилюючими пристроя­ми.

11.3 Дробильні машини, що розташовані на відкритих майданчиках слід розміщувати під навісом, який захищає працюючих і устаткування від атмосферних опадів. Дробильні машини необхідно обладнувати кабінами спостереження для обслуговуючого персоналу і огород­женням.

11.4 Пускові пристрої дробильних і здрібнювальних машин повинні бути зблоковані з пусковими пристроями живильників. Блокування повинне виключати подачу матеріалу в непрацюючі машини під час випад­кових зупинок.

11.5 Пристрої для зволоження матеріалу і гідрознепилювання при його дрібненні або подрібненні повинні бути зблоковані з дробильним або здрібнювальним устаткуванням. Системи зволоження повинні автома­тично виключалися при холостій роботі устаткування.

11.6 Пуск, експлуатація і обслуговування дробильного і здрібнювального устаткування необхідно проводити у відповідності до ін­струкцій, затверджених роботодавцем.

11.7 Експлуатація дробильних машин не дозволяється, якщо:

- ослаблені шпонки і зубчасті колеса, шківи, маховики на валу, а також кріпильні та фундаментні болти;

- пошкоджена пружина натягу у щокової дробарки;

- відсутні запобіжні до муфти приводного шківа молоткової дробарки.

11.8 Зберігання на робочих майданчиках біля дробильних і здріб-нювальних машин стержнів, куль, футеровки, запасних деталей та інших предметів не дозволяється. Для їх зберігання слід передбачати тару або стелажі, що встановлені у спеціально відведених місцях.

11.9 Для попередження викиду кусків матеріалу завантажувальні отвори щокових дробарок повинні бути обладнанні суцільним боковим огородженням ви­сотою не менше ніж 1 м; конусні - суцільним знімним; молоткові - у вигляді захисних козирків.

11.10 Робочий майданчик оператора (дробильника) слід обладнати знімним ґратчастим металевим огородженням, яке запобігає можливому попадан­ню на-майданчик кусків матеріалу, що викидуються з дробарки.

Приміщення, в якому розміщено пульт керування, повинно бути засклене небитким склом з огородженням його зовні металевими ґрата­ми з чарунками не більше ніж 15х15 мм.

11.11 Кулачкові, горизонтальні і прямовисні молоткові дробар­ки необхідно обладнувати блокуванням, що виключає можливість запуску дробарки при відкритій кришці корпусу. Відкриття і закриття кришок корпусів кулачкових і горизонтальних молоткових дробарок масою більше 50 кг необхідно здійснювати механізованим способом.

11.12 Зупинка дробарки (крім аварійних випадків) дозволяється тільки після переробки всього завантаженого матеріалу.

11.13 У разі аварійної зупинки дробарок, які працюють під за­валом, розбутування і запуск необхідно проводити за нарядом-допуском.

11.14 Завантаження матеріалу в дробильні машини, які. не пра­цюють “під завалом", необхідно проводити тільки після того, як вал дробарки досягне номінального числа обертів або качань.

Пуск таких дробарок дозволяється тільки при відсутності в них матеріалу.

11.15 Витягання і розбиття кусків матеріалу, що застряли у робочому просторі машини, ручним інструментом не дозволяється.

Різання металу, що потрапив у дробарку, необхідно проводити за нарядом-допуском і під наглядом майстра дробильного відділення.

11.16 Дрібнення матеріалів, які при подрібненні утворюють вибухонебезпечний пил, необхідно проводити з вживанням заходів, що виключають вибухи пилу.

11.17 Кожний випадок заклинювання камери дрібнення, всі ре­монти і відхилення від нормальної роботи інерційної дробарки слід фіксувати у спеціальному журналі експлуатації дробар­ки.

11.18 Перед запуском у роботу інерційної дробарки необхідно перевірити наявність мастила у маслостанції.

Під час роботи інерційної дробарки необхідно постійно контро­лювати температуру мастила на виході із картера дробарки. Темпера­тура мастила на зливі з дробарки не повинна перевищувати 50° С.

11.19 Під час виконання робіт у жолобах, або в робочому просторі дробильних і здрібнювальних машин по очищенню їх від матеріалів, або сторонніх предметів, що потрапили в них, при огляді або ремон­ті необхідно додержуватися вимог пунктів 10.5.21- 10.5.30 цих Правил.

11.20 Млини з барабанами, що обертаються, слід вста­новлювати в окремих приміщеннях або герметичних звукоізольованих ка­мерах.

11.21 При місцевому керуванні пускові пристрої млинів необхідно розташовувати таким чином, щоб особа, яка вмикає млин, могла наглядати за його роботою.

11.22 Завантаження і вивантаження з млинів куль та стержнів повинно бути механізовано.

При завантаженні у млин молольних тіл вантажопідіймальним електромагнітом діаметр завантажувальної воронки повинен перевищу­вати діаметр шайби електромагніту не менше ніж на 0,5 м.

Зону робіт з завантаження та розвантаження молольних тіл необхідно відгородити, а роботи - виконувати технологіч­ним персоналом за бирковою системою, а ремонтним персоналом - за нарядом-допуском.

11.23 При навантаженні куль у контейнери місце навантажен­ня необхідно обгородити і вивісити плакат "Небезпечно!”. Контейнери слід завантажувати кулями на 100 мм нижче бортів.

11.24 Внутрішній огляд кульового млина необхідно проводити тільки після провітрювання його робочого простору. Цю роботу повинно виконувати мінімум двома працівниками, при цьому не дозволяється застосування відкритого вогню.

11.25 Корпуси струминних млинів, працюючих з підсушенням матеріалу, а також трубопроводи для подачі теплоносія у млини повинні бути тепло ізольовані, температура на їхній зовнішній поверхні не повинна перевищувати 45°С.

При використовуванні пари як теплоносія теплоізоляція повинна відповідати вимогам ДНАОП 0.00-1.11-90.

11.26 Всі роботи на корпусі млина слід проводити з май­данчиків, обладнаних поручнями згідно з пунктами 7.8 - 7.9 цих Правил.

11.27 Відвертати гайки кришки люка або ослабляти їх, коли млин знаходиться у положенні люком униз, а також закріпляти болти кожуха слимакового живильника на ходу млина не дозволяється.

11.28 Для попередження довільного прокручування зупиненого мли­на його привод повинен бути обладнаний гальмовим пристрозм. Млин слід зупиняти у верхньому положенні люків.

11.29 Ширина проходів між паралельно встановленими млинами повинна бути не менше ніж 1,2 м. При відсутності проходів з торців суміжних млинів слід встановлювати огородження висотою не менше ніж 1 м. Улаштовувати проходи під млинами, встановленими на ви­соті, не дозволяється.

11.30 Бігуни мокрого помелу слід огороджувати по периметру чаші суцільним металевим огородженням висотою не менше ніж 1,5 м. Огороджен­ня повинно бути міцне і надійно закріплене. В огородженні необхідно влаштовувати дверці, зблоковані з пусковим пристроєм бігунів.

11.31 Бігуни сухого помелу необхідно обладнувати герметичним кожухом, який повинен приєднуватися до аспіраційної установки, і бути обладнений блокуванням, що запобігає пуску бігунів при знятому кожусі. Для нагляду за роботою бігунів у кожусі повинні бути влаштовані засклені вікна. Завантажувальні дверці слід герметизувати та зблоковувати з пусковим пристроєм бігунів.

11.32 Перед пуском бігунів необхідно переконатися у відсут­ності людей у середині кожуха і в приямку, та перевірити надійність кріплення котків, спрямовуючих скребків та інших деталей.

11.33 Приямки помольних бігунів необхідно обладнувати захисними засобами по периметру у вигляді поручнів висотою не менше ніж 1 м і сходами.

У приямку бігунів повинен бути встановлений аварійний вимикач приводу.

11.34 Ширина проходу між бігунами повинна бути не менше ніж 1,2м.

11.35 Автоматичний відбір проб сипких матеріалів слід проводити з розвантажувального жолоба помельних бігунів.

11.36 Грохоти слід встановлювати в окремих приміщеннях, або герметичних, звукоізольованих камерах.

При роботі грохота вхід у камери не дозволяється.

11.37 На всю ширину завантажувальних і розвантажувальних воронок грохотів повинні бути встановлені захисні екрани, що попереджують викиди кусків матеріалу.

11.38 Перед запуском грохотів у роботу необхідно перевірити усі кріплення, звертаючи особливу увагу на кріплення неврівноважених дебалансових вантажів.

11.39 Шурування у випускних отворах живильників, що подають матеріал на грохіт, в завантажувальних і розвантажувальних воронках при працююцих живильниках і грохотах дозволяється лише при наявності спеціальних шурувальних отворів.

11.40 На ситах плоских грохотів необхідно встановлювати бор­ти, які попереджують викид матеріалу на майданчик обслуговування.

11.41 З'єднання кожуха барабаного грохота з жолобами і бун­керами повинні бути ущільнені для запобігання просипу і вибивання пилу у виробниче приміщення при роботі грохота.

11.42 Очищення вручну розвантажувальних воронок грохотів і спуск людей у розвантажувальні воронки дозволяється в разі дотримання вимог пунктів 10.5.21-10.5.30 цих Правил.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 932 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...