Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Елеватори



8.6.1 Перед завантажувальним жолобом приямка елеватора повинні бути встановлені грати, що пропускають тільки габаритні куски сировини.

Відстань від верхньої габаритної точки головки елеватора до перекриття повинна бути не менше ніж 1 м для забезпечення роботи ван­тажопідйомного пристрою.

8.6.2 Для спостереження за станом ковшів або тягових ланцю­гів (стрічок) в кожусі елеватора повинні бути влаштовані з інтервалами не більше 4,0 м оглядові вікна зі знімними кришками, які щілно закриваються і легкодоступні з обслуговуючих майданчиків.

8.6.3 Кришки оглядових вікон елеватора повинні бути зблоковані із приво­дом елеватора, що виключає включення елева­тора при відкритій кришці.

8.6.4 Кожух елеватора по висоті повинен бути прикріплений до елементів перекриття для запобігання його розгойдування.

8.6.5 Для обслуговування натяжного пристрою навколо башмаків елеватора необхідно передбачати робочий майданчик шириною з трьох боків не менше ніж 1,0 м, а з четвертого боку не менше ніж 0,8м.

При розміщенні башмака елеватора нижче рівня підлоги в приямку відстань від стін приямка до кожуха елеватора з трьох боків його повинна бути не менше ніж 1,2 м, а з четвертого боку не менше ніж 0,8 м. Для спуску в приямок слід влаштовувати сходи з поручнями. Приямок повинен мати суцільне перекриття з люком.

8.6.6 Механізм для регулювання натягу ланцюга (стрічки) еле­ватора повинен бути розташований на відстані 0,7-1,2 м від рівня підлоги (майданчика).

8.6.7 Всі елеватори повинні бути обладнанні гальмівними при­строями, що виключають зворотний хід та падіння ковшового ланцюга (стрічки), пристроями автоматич­ного відключення приводу при обриві ковшового ланцюга (стрічки) та сигнальними пристроями, які сповіщають про обрив.

8.6.8 Елеватори необхідно обладнувати системами сигналіза­ції, що забезпечують двосторонній сигнальний зв'язок майданчиків для обслуговування головок та башмаків елеваторів з місцем пуску елеватора.

Елеватори повинні бути обладнанні аварійними вимикачами як на місці розташування башмака, так і біля головки елеватора. Включення елеватора повинно здійснюватися з одного місця з подачею звукового сигналу.

8.6.10 Зупинку приводу елеватора слід проводити тільки після відключення завантажувального пристрою та розвантаження всіх ковшів, за винятком аварійних випадків.

Вимикальний пристрій елеватора повинен бути зблокований з пусковим пристроєм завантажувального механізму.

8.6.11 Під час роботи елеватора не дозволяється:

- регулювати натяг ланцюгів (стрічок), що несуть ковші;

- проводити будь-який ремонт елеватора або очищення ковшів від налиплого матеріалу.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 459 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...