Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Залізничний транспорт



8.2.1 Влаштування і експлуатація споруд, залізничних колій, рухомого складу, сигналізації, централізації та блокування залізничного транспорту на підприємствах металургійної промисловості повинні відповідати вимогам Правил технічної експлуатації промислового залізничного транспорту і

НАОП 1.2.10-1.13-79 “Правила безпеки на залізничному транспорті підприємств системи Мінчормету СРСР”.

8.2.2 Швидкість руху залізничних ешелонів і одиночних локомотивів на території підприємства не повинна перевищувати встановленої галузевими Правилами технічної експлуатації залізничного транспорту і технічно-розподільними актами станцій, а в цехах - 5 км/год.

8.2.3 Локомотиви, що використовуються для перевезення гарячих вантажів і що працюють на дільницях з високою температурою, повинні бути обладнанні автозчепом і відповідними пристроями для захисту локомотивної бригади і самого локомотива від високих температур. Перед зливом шлаку або металу вони повинні бути відчеплені і віддалені на безпечну відстань, але не менше ніж 15 м.

8.2.4 Стоянка локомотивів і ешелонів на переїздах і встановлених пішохідних переходах через залізничні колії більше 5 хв. не дозволяється.

Дозволяється зупинка ешелонів під час виконання маневрових робіт на час, потрібний для закріплення і відчеплення ешелону на фронтах навантаження – розвантаження.

8.2.5 Маневрові роботи необхідно провадити у відповідності до інструкції щодо руху поїздів і маневрової роботи на залізничному транспорті, а в межах виробничих цехів і дільниць – за усним розпорядженнням відповідальної особи по транспорту, відповідального по цеху або дільниці, що визначається розпорядженням по цеху або дільниці.

8.2.6 Гальмування вагонів, які рухаються, необхідно проводити металевими гальмівними башмаками, а в місцях систематичного навантаження або розвантаження – механізованими вагонами сповільнювачами.

8.2.7 Під колеса вагонів, які поданні під навантаження або розвантаження, слід підкладати гальмівні башмаки. Після закінчення навантажувальних робіт залізничні колії необхідно очистити.

Маневри з вагонами, завантаження та розвантаження яких не закінчено, дозволяється проводити тільки за узгодженням особою, відповідальною за вантажо-розвантажувальні роботи.

8.2.8 На залізничних в’їздах в цехи необхідно встановлювати світлову і звукову сигналізацію.

Дозвіл на в’їзд залізничного ешелону, в зони роботи грейферних, магнітних та інших кранів, вантажно-розвантажувальних механізмів, повинна давати особа, яка призначена наказом або розпорядженням роботодавця по підприємству, цеху.

Порядок поставлення і прибирання вагонів на фронти навантаження-розвантаження необхідно встановлювати місцевої інструкцією.

8.2.9 Роботи на коліях виробничих цехів необхідно виконувати за нарядом-допуском. Перелік дільниць, на яких роботи виконуються за нарядом-допуском, повинен включатися в цеховий перелік цих робіт.

8.2.10 В діючих цехах при наявності негабаритних місць і неможливості їх усунення, повинна бути передбачена сигналізація (світлова, звукова, світло-звукова і плокати), попереджуюча про порушення вимог габарита.

8.2.11 Головки рейок залізничних колій в цехах повинні бути на рівні підлоги, за виключенням випадків, коли колії укладаються на естакадах або нижче підлоги (колії для відвантаження виробів, колії лафетів).

8.2.12 Під час влаштування в цехах транспортних коридорів слід передбачати для людей вільний прохід шириною не менше ніж 1,2м, огороджений від проїздної частини барьєром висотою не менше ніж 1,0м.

8.2.13 В цехах, які будуються або реконструюються, повинна бути забезпечена потокова схема руху транспортування вантажів.

8.2.14 Транспортування пилу від пилоосаджувальних пристроїв слід проводити в спеціально пристосованих для цього ємностях або з застосуванням пневмогідротранспорту. Спосіб випуску пилу з пилоосаджувальних пристроїв повинен виключати можливість вибивання і розповсюдження пилу.

8.2.15 При використовуванні засобів наземного внутрішньоцехового транспорту повинні бути передбачені проїзди шириною:

- при односторомьому русі (без розвороту) -на 600 мм більше ніж ширина тралспоргного засобу з урахуванням вантажу, який на ньому знаходиться, але не менше ніж 1,3м;

- при двостороньому ру­сі (без розвороту) - на 900 мм більше ніж удвоєна ширина транспортного засобу.

8.2.16 Безрейкові транспорті засоби, що експлуатуються на підприємствах і не підлягають в Державтоінспекції реєстрації, слід реєструвати на підприємстві у порядку, встановленому роботодавцем.

8.2.17 Електронавантажувачі, автонавантажувачі, електролафети повинні бути обладнані ключ-бирками (ключами запалювання). При уході з робочого місця водій повинен забирати ключ.

8.2.18 Перевезення рідкого металу, шлаку, гарячих зливків, колошникового пилу, агломерату, розплаву тощо необхідно проводити за встановленими маршрутами у відповідності до інструкцій, затверджених роботодавцем.

8.2.19 Шлаковози повинні бути обладнані механізмами кантування (повороту) чаші з електричним приводом і дистанційним ке­руванням. Механізм кантування повинен виключати мимочинне повертання чаші.

8.2.20 Рама шлакового візка повинна бути обладнана захва­тами, за допомогою яких перед зливом шлаку шлаковозний візок буде закріплений на рейках.

8.2.21 Шлакові відвали і гранулаційні установки повинні бути обладнанні механізованими пристроями для пробивання кірки у шлакових чашах.

Керування цими пристроями необхідно здійснювати дистанційно з пульта керування.

8.2.22 На шлаковому відвалі повинен бути телефоний зв'язок з диспетчерською службою.

На коліях шлакового відвалу слід застосовувати вогне­стійкі шпали.

8.2.23 Проводити будь-які роботи на шлаковому відвалі поблизу місця зливу шлаку не дозволяється. Під час зливу шлаку з чаші обслуговуючий персонал повинен знаходиться на безпечній відстані.

8.2.24 Вантажі, що складаються вздовж залізничних колій, слід розміщу-

вати від головки найближчої рейки на відстані не ближче ніж 2,0 м при висоті вантажу (штабеля) до 1,2 м і не ближче ніж 2,5 м - при більшій висоті.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 347 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...