Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Скіпові підйомники



8.5.1 Для обслуговування скіпових ям повинні бути передба­чені робочі майданчики шириною не менше ніж 0,8 м між скіпом і боко­вими стінами ями і не менше ніж 2,0 м між задньою стінкою скіпа і стінкою ями.

Відстань від скіпа до підлоги скіпової ями повинна бути не менше ніж

0,5 м.

В діючих цехах, де вказана ширина майданчиків і відстань від скіпа до підлоги ями не дотримуються, в заводській інструкції, затвердженій роботодавцем повинні бути передбачені заходи, що забезпечують безпеку під час виконання робіт в скіповій ямі.

8.5.2 Підлога скіпової ями повинна мати похил, що забезпе­чує стікання води: треба, щоб були передбачені пристрої для їх вида­лення.

8.5.3 Доступ у скіпову яму необхідно обладнувати похили­ми сходами з поручнями.

Двері скіпової ями повинні бути зачинені на замок і мати блокування, що відключає привід лебідки під час відчинення дверей.

Над входом слід вивішувати плакати, що забороняють доступ у скіпові ями особам, які не мають відношення до їх обслу­говування.

Відкриті скіпові ями необхідно огороджувати.

8.5.4 Роботи у скіпових ямах повинні бути регламентовані інструкцією, затвердженою роботодавцем.

Під час прибирання просипу роботи необхідно проводити не менше, як двома працівниками при вимкненому скіповому підйомнику.

8.5.5 Скіпова яма повинна бути обладнана аварійним вимика­чем головного підйому.

8.5.6 Мости похилих скіпових підйомників повинні мати су­цільне огородження знизу і з боків на всю висоту скіпа. Огород­ження повинне виключати можливість падіння грудок матеріалу.

8.5.7 На похилому посту скіпового підйомника слід встановлювати стопорні пристрої для утримання скіпа під час ремон­тів.

На підйомниках для огляду скіпів, що будуються, на похилому мосту повинен бути передбачений спеціальний майданчик, огородже­ний поручнями.

8.5.8 Скіповий підйомник необхідно обладнати автоматично діючими гальмівними пристроями (уловлювачами), які забезпечать зу­пинку скіпа на будь-якій ділянці траси у випадку обриву каната або його ослаблення, а також кінцевими вимикачами підйому скіпа.

8.5.9 При заміні канатів для скіпів, або перед очищенням скіпової ями (приямка) слід застосовувати стопорні або інші пристрої, що забезпечують безпеку робіт; при цьому знаходитися людям, що не зайняті на цій роботі, на похилому мосту і у скіповій ямі не дозволяється.

8.5.10 На підприємствах, що будуються і реконструюються, скіпи необхідно підвішувати на двох канатах, що мають запас міцності не менше шестикратного кожний.

На діючих підйомниках дозволяється підвішувати скіпи на одно­му канаті зі збільшеним запасом міцності, але не менше шестикрат­ного, що забезпечує безпеку робіт.

8.5.11 Перевірку стану стальних канатів необхідно проводити не рідше одного разу на 10 днів особою, відповідальною за експлуа­тацію підйомників із записом результатів огляду до спеціального журналу.

Норми бракування канатів слід приймати відповідно до ви­мог

ДНАОП 0.00-1.03-02.

8.5.12 Під час роботи скіпового підйомника знаходження людей на похилому посту, в скіповій ямі між приймальним бункером та верхньою частиною похилого мосту (на локальній частині) не дозволяється.

8.5.13 Перед пуском скіпового підйомника необхідно подавати звуковий сигнал.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 784 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...