Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні дані. Терміни та визначення



Емульсії бітумні дорожні – мілкодисперсні системи у виді??? рідини темнокоричневого кольору, які одержують шляхом диспергування бітуму у воді з додаванням емульгатора на частинки розміром від 1 до 20 мкм.

Емульсії застосовують як в’яжучий або плівкоутворюючий матеріал при будівництві, ремонті та утриманні автомобільних доріг згідно з вимогами ТУ У В.2.7-24.1- 03450778-092-2002.

Емульсії бітумні дорожні поділяються на катіонні (кислі) та аніонні (лужні) в залежності від типу ПАР, що застосовується при їх виробництві.

За типом емульгатора та змішуваністю з мінеральним матеріалом (швидкістю розпаду) емульсії поділяються на такі марки:

- ЕБК-Ш – емульсії бітумні катіонні швидкорозпадні;

- ЕБК-С – емульсії бітумні катіонні середньорозпадні;

- ЕБК-П – емульсії бітумні катіонні повільнорозпадні;

- ЕБА-Ш – емульсії бітумні аніонні швидкорозпадні;

- ЕБА-С – емульсії бітумні аніонні середньорозпадні;

- ЕБА-П – емульсії бітумні аніонні повільнорозпадні.

Емульгатор – поверхнево-активна речовина (ПАР), що знижує поверхневий натяг між в’яжучим і водою, і тим самим утворює умови для диспергування в’яжучого, стабілізує емульсію і регулює її розпад, а також сприяє зчепленню в’яжучого з мінеральним матеріалом.

Рекомендовані області застосування емульсій бітумних дорожніх наведені в табл. 1.1.

Таблиця 1.1.

Тип емульсії Види робіт  
ЕБК швидко-розпадна Влаштування поверхневої обробки, підгрунтовка, пилоподавлення, просочування щебеню, ямковий???
ЕБК середньо- розпадна Пилоподавлення, влаштування шарів зносу типу «Сларрі-сіл», приготування чорного щебеню і пористих щебеневихї сумішей, влаштування поверхневої обробки, просочування щебеню, ямковий ремонт, догляд за сумішами, укріпленими мінеральним???
ЕБК повільно-розпадна Влаштування шарів зносу тилу «Сларрі-сіл», приготування щільних емульсійно-мінеральних сумішей, просочування гравійно(щебенево(піщаної суміші, приготування холодного асфальтобетону, литих холодних асфальтобетонів, шламів, регенерованого асфальтобетону, укріплення грунтів
ЕБА швидко-розпадна Догляд за свіжоукладеними цементобетоном і цементогрунтом,, підгрунтовка, укріплення відкосів земляного полотна, влаштування поверхневої обробки  
ЕБА середньо- розпадні Приготування чорного щебеню і щебеневих пористих сумішей з карбонатних порід, просочування шарів дорожнього одягу, влаштування?????  
ЕБА повільно- розпадна Приготування емульсійно-мінеральних сумішей щільного складу, а також грунтових сумішей з обов’язковим введенням (1-2%)??? вапна або (2-3%) цемент укріплення грунтів, пилоподавлення

Емульсії виготовляються у відповідності з вимогами технічних умов «Емульсії бітумні дорожні» ТУ У В.27-24.1-03450778-092-2002 та за технологічним регламентом, що затверджений в установленому порядку. Емульсії за показниками якості повинні відповідати вимогам, що наведені в табл.1.2.

Таблиця 1.2.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...