Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Державне регулювання підприємництва



Сутність державного регулювання підприємницької діяльності та його необхідність. Форми та методи державного регулювання Антимонопольна діяльність держави. Економічна безпека підприємництва.Правова база підприємництва України.

20. Основи бізнес-плану та обліку і звітності на підприємстві.

Сутність та принципи складання бізнес-плану. Техніка складання бізнес-плану. Структура та зміст бізнес-плану. Сутність та необхідність бухгалтерського обліку на підприємстві. Механізм ведення бухгалтерського обліку.


Методичні вказівки та завдання для практичної частини.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ТЕМИ «ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ»

Планування виробництва пов'язане перш за все з визначенням валової і товарної продукції. При визначенні валової продукції зазвичай враховують всю товарну продукцію, приріст або спад незавершеного виробництва.

У рибній промисловості у валову продукцію не включаються приріст або зменшення незавершеного виробництва. На підприємствах, зайнятих видобутком і обробкою риби-сирцю, у валову продукцію включається вартість здобутого сирцю і виготовленої рибної продукції.

Наприклад, з 10 ц сирцю хеку вийде мороженого хеку (без голів) 8 ц на суму 6240 грн. З врахуванням використання відходів від оброблення хеку, що йдуть на вироблення рибної муки, всієї товарної продукції виходить на суму 6700 грн. Вартість 10 ц сирцю хеку по держлову складає 3300 грн. Тому вартість валової продукції, виробленої з 10 ц сирцю хеку, складе 10000 грн., тобто 6700 + 3300.

Товарною продукцією вважаються вироблена і призначена до реалізації готова продукція, напівфабрикати і послуги промислового характеру.

Валовий зворот відрізняється від валової продукції на величину внутрішньо заводського звороту, що є об'ємом продукції, виробленої і спожитої на тому ж підприємстві.

Нормативна чиста продукція визначається на основі нормативів, розроблених на базі оптових цін шляхом віднімання з них всіх матеріальних витрат.

Під реалізованою продукцією розуміється продукція, відвантажена покупцеві, в оплату якої поступили грошові кошти.

Плановий об'єм реалізації продукції визначається виходячи із залишків продукції на складі і в дорозі на початок і кінець року, обсягу випуску товарної продукції в планованому році. Якщо залишок готової продукції на складі і в дорозі на початок року склав 100 тис. грн., а на кінець року—107 тис. грн., випуск товарної продукції — 3007 тис. грн., то плановий об'єм реалізованої продукції складе 3000 тис. грн.,. 100 + 3007—107.

У об'єм реалізації не включається продукція, сплачена покупцем, але не відвантажена у звітньому періоді або залишена на відповідальне зберігання у підприємства-виготівника.

Завдання для самостійного вирішення.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 212 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...