Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила написання і Критерії оцінювання есЕ



Ціль написання есе полягає в перевірці успішності засвоєння студентами категоріального апарату соціології та уміння використовувати соціологічну уяву для аналізу явищ і процесів, що відбуваються у суспільстві.

Великий енциклопедичний словник визначає есе як «варіант філософської, літературно-критичної, історико-біографічної, публіцистичної прози, що поєднує у собі підкреслено індивідуальну позицію автора з невимушеним, часто парадоксальним викладенням матеріалу, орієнтованим на розмовну мову».

Відмітними рисами есе є:

· образність;

· афористичність;

· парадоксальність;

· яскраво виражена авторська позиція.

Для передачі особистого сприйняття автор есе залучає численні приклади, проводить паралелі, підбирає аналогії й використовує асоціації.

Зміст есе по соціології полягає в критичному аналізі підходів і точок зору по одній із соціальних проблем. Тому в есе повинні бути висвітлені наступні питання:

· теоретичний зміст проблеми с точки зору різних підходів;

· соціальний зміст проблеми, чим пояснюється посилена увага їй сьогодні, або, навпаки, відсутність такої уваги;

· перспективи вивчення й рішення проблеми.

Правила оформлення есе:

1. Текс набирається на комп'ютері (Times New Roman 14, полуторний інтервал) або (у крайньому випадку) пишеться розбірливим почерком.

2. Обсяг роботи – 4000-6000 тисяч знаків (без пробілів) або 3-5 сторінок.

3. На першому аркуші необхідно обов'язково вказати назву есе, прізвище, ім'я й групу автора. Текст можна починати писати відразу.

4. Наприкінці роботи необхідно привести список використаної літератури, посилання на веб-сайти та інші джерела інформації.

Есе здається у строк визначений викладачем, але не пізніше чім за місяць до закінчення семестру. Після визначеного строку есе не приймається. Присутність в есе плагіату, написання есе на тему, яка не входить до списку тем запропонованих викладачем, оцінюється «незадовільно» і не може бути переписані.

Процедура оцінювання есе спирається на десять показників. Кожний показник оцінюється за шкалою від 1 до 10. Максимальний бал, таким чином, становить 100. Це дозволяє перерахувати балі у 5-бальну систему оцінок.

Критерії оцінювання есе





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 1866 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...