Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

На семінарських заняттях і критерії їх оцінки



Ціль відповіді полягає в перевірці успішності засвоєння студентами категоріального апарату соціології та уміння використовувати соціологічну уяву для аналізу явищ і процесів, що відбуваються у суспільстві.

Відповідь — стислий усний переказ змісту матеріалу, який був зроблений на основі критичного огляду відповідних джерел інформації (наукових праць, підручників, конспекту лекцій, матеріалів періодичної преси, Інтернет-ресурсів).

Тобто, відповідь є адекватним за змістом переказ первинного тексту. Відповідь повинна бути інформативна, об'єктивно передавати інформацію, а також коректно оцінювати матеріал, що міститься в першоджерелі.

Відповідь має певну структуру:

1. Вступ. У вступі обґрунтовується актуальність питання і розкривається його проблематика. Також у вступі можуть бути наведені вихідні дані матеріалу.

2. Основна частина. Вона містить у собі зміст матеріалу, що озвучується, приводяться основні тези, вони аргументуються.

3. Висновок. Робиться загальний висновок по проблемі.

Критерії оцінювання відповіді:

· глибина і повнота оволодіння основним матеріалом;

· застосування додаткової літератури;

· логічність і послідовність викладання матеріалу;

· вміння робити узагальнення й висновки;

· наявність практичних прикладів у контексті тематичного матеріали;

· вміння відповідати на додаткові запитання.






Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...