Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Студентів спеціальності



МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ВИКОНАННЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ

5.050.111” Бухгалтерський облік”

З дисципліни Гроші та кредит

Складені викладачем

Ротань Л.С.

Розглянуті і схвалені на засіданні

Ц(П)К Бухгалтерського обліку

Протокол № _____ від ____2006р.

Голова комісії О. О. Комліченко

Херсон – 2006 р.

Пояснювальна записка

На даному етапі розвитку вищої школи самостійна робота студентів стає складовим елемен­том їх навчання. Вона сприяє вихованню у майбутніх спеціалістів необхідних їм навичок самостій­ності і творчості, а також максимальної індивідуалізації навчального процесу, активізації ролі студе­нта як безпосереднього його учасника.

Самостійна робота студентів планується і проводиться згідно з наказом Міносвіти України № 161 від 02.06.93 р. "Про затвердження Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах". Навчальний час, відведений для самостійної роботи студента, регламен­тується робочим навчальним планом і становить не менш 1/3 та не більше 2/3 загального обсягу часу студента, відведеного для вивчення конкретної дисципліни.

Самостійна робота з дисципліни “Гроші та кредит” включає:

1) індивідуальну навчальну роботу по виконанню завдань при підготовці до занять, та до практичних робіт та семінарських занять;

2) роботу з навчальною літературою, сучасними документами, законодавчими актами;

3) роботу з електронним підручником, пакетами прикладних програм, роботу в Internet;

4) складання опорних конспектів, структурно - логічних схем до теми;

5) підготовка рефератів;

6) складання комплексного (або тематичного) кросворду;

7) підготовку до іспиту.

Форма самостійної роботи студентів по здобуттю нових знань є одним з найефективніших за­собів навчання студента самостійності у прийнятті рішень, вирішенні виробничих проблем у майбу­тній його професійній роботі як фахівця з даної спеціальності.

Розв'язання багатьох задач у значній мірі залежить від економічно грамотних кадрів.

Висока економічна підготовка молодших спеціалістів не може бути досягнута при відсутності до­статніх знань в області фінансових дисциплін, серед яких значне місце займає дисципліна “Гроші та кредит”.

Дані методичні вказівки призначені для виконання само­стійних робіт з предмету “Гроші та кредит” студентами денної форми навчання спеціальності № 5.050111 “Бухгалтерський облік”.

Вказівки містять необхідні теоретичні матеріали та практичні задачі для виконання самостійних робіт з дисципліни.

Результати контролю самостійної роботи оцінюються за чотирибальною шкалою (“відмінно”, “доб­ре”, “задовільно”, “незадовільно”) і заносяться до навчального журналу, де ведеться облік самостій­ної роботи.

САМОСТІЙНА РОБОТА № 1

№№ розділів і тем   Назва розділів і тем   Кіль­кість годин   Вид заняття   Форма самостійної роботи та її джерела (література, тощо)  
Розділ 1     Тема 1.2.   Суть та функції грошей у ринковій економіці   Сутність грошей. Гроші як гроші і гроші як капітал         Теоретич­не.   Робота з підручником Гроші та кредит: Підручник/М. І. Савлук.-К. КНЕУ, 2001.- с.10-14

ЗМІСТ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

1. Навчальна мета: надбання навичок і умінь працювати з підручником

2. Завдання на С/р № 1:

2.1. Засвоїти зміст теми за планом:





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 219 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...