Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 8.3



(визначення послідовності розрахунку взаємозв’язаних розмірних ланцюгів)

Розглянемо чотири зв’язані розмірні ланцюги з декількома спільними складовими ланками (таблиця 8.2 [17])

Таблиця 8.2 До вибору послідовності розрахунку розмірних ланцюгів

Ланцюг Кількість складових ланок Допуск, мкм Метод досягнення точності замикальної ланки Послідовність розрахунку
ТΔ Тсер
Б       Припасування  
В       Регулювання  
Г       Взаємозамінність  
К       Те ж саме  

З врахуванням допуску Тсер, призначення і конструкції складальної одиниці для розрахунку ланцюга Б прийнято метод припасування, а ланцюга В – метод регулювання. Середній допуск для складових ланок розмірних ланцюгів Г і К достатньо великий, і досягнення точності для цих ланцюгів прийнято за методом взаємозамінності.

Оскільки в ланцюгу В потрібну точність замикальної ланки одержують регулюванням, то допуски складових ланок в ньому можуть бути найбільш широкими. Тому цей ланцюг слід розраховувати в останню чергу.

При припасуванні, наприклад, шабренням, допуски ланок можна розширити до Тсер=160...180 мкм. У зв’язку з цим розмірний ланцюг – „ Б ” слід розраховувати передостаннім.

Оскільки для розмірного ланцюга „ Г ” середній допуск менше, ніж для розмірного ланцюга „ К ”, то останній необхідно розраховувати другим.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...