Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Невідкладна допомога при нещасних випадках



Навчальна мета теми: знання основ надання невідкладної допомоги потерпілим при нещасних випадках для збереження їх життя та здоров’я.

Правильне та своєчасне проведення заходів по наданню першої долікарської допомоги може виявитися вирішальним фактором у боротьбі за життя людини або за те щоб вона не залишилася інвалідом на все життя.

Основний план дій при наданні першої долікарської допомоги:

· оцінка ситуації, створення безпечних умов надання невідкладної допомоги;

· огляд постраждалого, визначення важкості стану та ступеня травмування;

· надання невідкладної допомоги;

· попередження ускладнень;

· виклик швидкої чи транспортування у медичний заклад.

Опинившись свідком нещасного випадку слід оглянутися довкола, виявити, усунути або припинити дію небезпечного фактору на людину, покликати на допомогу інших людей, викликати швидку, ужити заходів по забезпеченню безпечних умов надання невідкладної допомоги.

При оцінці стану потерпілого звертають увагу на вид ураження та показники життєво важливих функцій свідомість, дихання, наявність кровотечі, пульсу.

До заходів з порятунку життя відносяться: тимчасова зупинка кровотечі, штучне дихання, закритий масаж серця.

До заходів з попередження ускладнень відносяться: надання знеболювальних засобів, накладання стерильних пов’язок, транспортна іммобілізація.

І на сам кінець після проведення всіх необхідних дій необхідно транспортувати постраждалого до медичного закладу або викликати швидку.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...