Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електричне обладнання сільськогосподарських станцій і підстанцій



Пристрій, призначений для перетворення електричної енергії однієї напруги в електричну енергію іншої напруги, називається транс­форматорною підстанцією. Основний елемент кожної підстанції -трансформатор. Крім нього, на підстанції змонтоване необхідне устат­кування, прилади контролю й обліку.

Трансформаторні підстанції бувають районні та споживчі. На районних підстанціях електроенергія трансформується з напруги 500-35 кВ на напругу 110-10 кВ, на споживчих - з 10 кВ на 380 В. Існують також споживчі трансформаторні підстанції напругою 35/0,4 і 20/0.4 кВ.

Споживчі трансформаторні підстанції бувають тупікові та про­хідні.

За конструктивним виконанням споживчі трансформаторні під­станції бувають відкриті (зовнішньої установки) і закриті. їхня конст­рукція залежить від потужності трансформатора. При невеликій потуж­ності краще будувати щоглові підстанції. При потужності трансфор­матора більше 100 кВ/А встановлюють комплектну трансформаторну підстанцію типу КТП. Закриті трансформаторні підстанції (ЗТП) доцільно застосовувати при значних потужностях трансформаторів, наприклад, для живлення виробничих комплексів, а також у якості прохідних з використанням високовольтного відсіку, щоб змонтувати секційні апарати розподільних пристроїв мережі, для підключення резервної лінії тощо.

Комплектні трансформаторні підстанції типу КТП монтують на заводі та поставляють на будівельний майданчик у зібраному вигляді. Основні її елементи - силовий трансформатор, високовольтні та низьковольтні розподільні пристрої.

Закриті трансформаторні підстанції звичайно споруджують в окремих цегляних будинках. Вони бувають з кабельними або повіт­ряними вводами. Розподільний пристрій 10 кВт розміщують на друго­му поверсі. Його конструюють з комплектними камерами типу КСО-266 і КСО-366.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 995 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...