Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стратегічний сорсинг. Аутсорсинг логістичної діяльності. Переваги міжорганізаційної співпраці в ланцюгу поставок. Шанси та ризики стратегії взаємодії



Лекція 7

Тема 7. Інтеграція і співпраця у ланцюгах поставок

Типи відносин між учасниками ланцюга поставок: кооперація, конкуренція, співпраця.

Стратегічне партнерство у ланцюгу поставок. Формування партнерство на основі управління взаємовідносинами із постачальниками та споживачами. Процеси інтеграції партнерів в системі розподілу.

Стратегічний сорсинг. Аутсорсинг логістичної діяльності. Переваги міжорганізаційної співпраці в ланцюгу поставок. Шанси та ризики стратегії взаємодії.

Загальні принципи за якими відбувається процес інтеграції:

1. Визначення типу організаційної структури: централізовані, децентралізовані, змішані.

2. Організація міжгалузевих зв’язків: одно - або багатогалузеві структури.

3. Визначення масштабу господарської діяльності: регіональні, міжрегіональні, транснаціональні.

4. Направленість ініціювання побудови „зверху вниз” (по рішенню органів власності), „знизу вверх” (за ініціативою учасників). (Донбасаеро) Причому у випадку, коли ініціатором побудови інтегрованої структури виступає держава, то перевагою в економічній сфері є не отримання прибутку, а рішення задач забезпечення економічної безпеки, збільшення обсягів виробництва.

5. Направленість інтеграції: вертикальна, горизонтальна, змішана. При чому, як зазначив А.Радигін, вертикальна інтеграція може забезпечити більшу координацію при використанні взаємодоповнюючих високо спеціалізованих активів на різноманітних стадіях виробничого процесу; горизонтальна - дозволяє добитись економії на умовах постійних витрат і реалізувати економію на масштабах виробництва. Змішана інтеграція, надає значні масштаби для диверсифікації, яка дозволяє швидко реагувати на зміни ринкової ситуації і випускати та реалізувати нову продукцію.

На нашу думку, головна мета в реалізації структурно-організаційного аспекту погодження інтересів учасників інтегрованих структур – відбудова розруйнованих технологічних зв’язків між економічними взаємозв’язаними господарюючими суб’єктами, галузями, сферами.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 478 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...