Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ставлення, відношення до інформації



ЛЕКЦIЯ 11.

Тема. ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В УПРАВЛІНЬСЬКИХ ПЕРСПЕКТИВАХ ОНОВЛЮВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ.

1. Ставлення, відношення до інформації.

2. Нововведення і оновлення.

3. Можливості інформаційної технології.

4. Проблеми інформаційної технології.

5. Різні види інформації.

6. Ефективність використання інформації.

Ставлення, відношення до інформації.

Що ж несе народжена інформаційна технологія керівникам виробницт­ва. Потік всіляких можливих публікацій і презентацій постійно їм нагадує, що зміни, причому суттєві, торкнуться всіх сторін виробництва і їхнє конкретне виробництво не стане винятком. Працюючі на виробництвах спеціалісти постійно вимагають все більше і більше коштів на нові машини і на потреби для обслуговування нових машин. Потік інформації, як на папері, так і в інших засобах постійно росте, як снігова лава і здається що межі цьому росту не буде. Ввесь цей особистий досвід скоріше всього бентежить керівника, ніж втілює в нього ентузіазм з приводу заманливих перспектив на майбутнє. Перспективи то, можливо реальні, але от як керівнику треба діяти в його конкретних умовах, як він повинен трансформувати туманні обіцянки в розумінні діяння, абсолютно не ясно. В результаті цієї невизначеності серед керівників виробництва панує загальна боязнь в частині апробації можливос­тей, що пред’являються новою технологією, і бажання оволодіти проблема­ми, які несе нова технологія.

Інформаційна технологія містить концептуальні схеми, які призвані допомогти керівнику упорядкувати його розмірковування по цьому питанню. Схема ця представляється простою і очевидною. І тим не менше, як показує досвід, вона цілком здібна допомогти перемогти управлінську нерішучість і коливання. Інформаційна технологія дозволяє чітко розсортувати сприятливі можливості і потенційні джерела труднощів, створюючи тим самим умови для прийняття рішень. Інформаційна технологія породжує і можливості, і проблеми самого різного характеру. Найбільш загальні з них, що заслугову­ють уваги кожного керівника, пред’явлені в таблиці 11.1.

Таблиця 11.1.

Можливості і проблеми, що зв’язані з інформаційною технологією.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 166 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...