Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заняття №3. Приведення акумуляторних батарей до робочого стану



Порядок приведення акумуляторних батарей до робочого стану.

Послідовність приведення акумуляторних батарей до робочого стану:

1. Приготування електроліту.

2. Підготовка акумуляторної батареї до заливання електролітом.

3. Заливання акумуляторних батарей електролітом.

4. Витримання батареї для просочування електродів електролітом.

5. Заряджання акумуляторної батареї.

Електроліт готується шляхом розведення акумуляторної сірчаної кислоти густиною 1,83 – 1,84 г/см3 (ГОСТ 667 – 73) в дистильованій воді. Під час приготування електроліту завжди вливати кислоту у воду тонким струменем при безперервному помішуванні скляною або ебонітовою паличкою.

Під час вливання кислоти у товщу води тепло, що виділяється, віддається масі води і розбризкування не відбувається.

Під час приведення акумуляторних батарей у робочий стан електроліт готують густиною 1,24 г/см3 за температури від 15 до 25°С.

Після заливання акумуляторних батарей, їх необхідно витримати протягом 2 годин, для того, щоб електроліт просочився в пори електродів і сепараторів. Після просочення густина електроліту знижується приблизно на 0,02 г/см3 і стає приблизно рівною 1,22 г/см3. Після постановки акумуляторної батареї на заряджання густина електроліту в кінці заряджання зростає на 0,04 г/см3 і стає рівною 1,26 г/см3.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 995 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...