Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основна мета — розвиток здатності виявляти силу поштовху ногами (ногою) в русі або під час стрибка з місця



Завдання:

а) виховання волі до вияву максимальних зусиль;

б) підвищення здатності концентрувати увагу і зусилля;

в) підвищення швидкості рухів.

Засоби. Вправи зі штангою — присідання з поступовим збільшенням ваги, стрибком з обтяженнями тощо. Виконуються кілька разів у 2-3 під­ходи. Інтервал відпочинку — 2-3 хв. Включаються в основні заняття 2 рази в тиждень.

Ті самі вправи зі штангою, інтенсивність виконання прискорена, інтервал відпочинку збільшений. Включаються до основних занять 2 рази в тиждень.

Ізометричні (статичні) вправи (віджимання, підтягування, скручування і т.п.). Виконуються однократно, з максимальною напругою протягом 6-8с у 2-4 підходи з інтервалами 1-2 хв. Включаються до основних занять 2 рази в тиждень.

Вправи зі стрибками з предметною спрямованістю (дотягнутися до підві-

 
 

 
 

 
 

 
 

шеного предмета, стрибнути з місця на гімнастичну лаву, перестрибнути через перешкоду, подолати відрізок 30 м стрибками за найкоротший час або з найменшою кількістю стрибків тощо). Інтенсивність максимальна. Включаються в основні заняття 2 рази в тиждень.

Метання снарядів (набивного м'яча, гранати, ядра, каменя і т.п.) у ціль, відстань до якої поступово збільшується. Інтенсивність максимальна. Виконувати на занятті 20-30 кидків 2 рази в тиждень.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 696 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...