Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Словник термінів. Державне програмування – це основний механізм державного впливу на розвиток ринкової економіки



Державне програмування – це основний механізм державного впливу на розвиток ринкової економіки.

Програмно-цільовий підхід – це основний підхід до регулювання розвитку економіки, спрямований на складання конкретної програми досягнення бажаних результатів, і який застосовується для вирішення пріоритетних завдань економічного, соціального і науково-технічного розвитку.

Оцінка ресурсного і соціально-економічного потенціалу держави – це основа для обґрунтування перспективних параметрів соціально-економічного розвитку виробничого сектору економіки, зокрема, для визначення пріоритетних сфер, галузей та напрямів розвитку, шляхів збільшення ємності внутрішнього виробничого ринку та формування експортних ресурсів, оцінювання ємності ринку інвестиційних ресурсів, формування пріоритетів соціального розвитку країни.

Пріоритетні напрями інвестиційної діяльності – визначаються правовими, економічними та організаційними засадами розвитку держави, які змінюються у часі за умови стабільних принципів ідентифікації пріоритетів.

Концентрація ресурсів держави на пріоритетних напрямах реалізації національних інтересів – це зосередженість державних інвестиційних ресурсів на провідних напрямах техніко-технологічного оновлення вітчизняного виробництва, розвитку внутрішнього виробничого ринку та забезпечення його стабільності платоспроможним попитом.

Фінансове та організаційне забезпечення реалізації державних інвестиційних програм – включає обґрунтовані джерела фінансування та організаційні заходи щодо їх реалізації з метою нарощування виробничого потенціалу шляхом оновлення основного капіталу новим, більш продуктивним і ресурсо- та енергозберігаючим; а також раціоналізація виробництва на засадах його модернізації.

Результативні показники реалізації державних інвестиційних програм – це підвищення капіталізації виробництва, приріст ресурсного та соціально-економічного потенціалу, економічний ефект, соціальні й екологічні результати, інші ефекти.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...