Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пішоходе, будь уважним на дорозі!



Ідуть вулицями люди. Йдуть на роботу, до магазинів, на прогулянку. Діти поспішають до школи. Кожен, хто опинився на вулиці, стає учасником дорожнього руху як пішохід. І щоб не виникало аварій, не трапилося біди — всі мають знати про регулювання дорожнього руху. Рух на дорогах і вулицях регулюється за допомогою: дорожньої розмітки, світлофорів, регулювальників, дорожніх знаків.

Дорогу необхідно переходити на переході «зебра». Спочатку треба подивитися ліворуч, і якщо машин немає — дійти до середини дороги і подивитися праворуч. Пересвідчившись у тому, що дорога вільна, можна закінчувати перехід. Це в тому випадку, коли відсутні світлофор.

У місцях, де рух регулюється світлофорами, пішоходи повинні користуватися його сигналами. Переходьте дорогу тільки на зелене світло. Перш ніж зійти з тротуару на проїзну частину, переконайтеся, що транспорт зупинився. Червоний сигнал світлофора забороняє переходити дорогу. На жовтий – переходити дорогу заборонено, але, якщо він з'явився, коли ви вже почали перехід, чекайте зеленого сигналу на середині дороги, в жодному разі не намагайтеся бігти назад або вперед. Якщо ж ви вже перейшли середину дороги, спокійно закінчуйте перехід.

А якщо немає світлофора? Замінити його може регулювальник. Це сувора і турботлива людина — співробітник державної автоінспекції. У руках у нього смугаста паличка. Змахне нею вгору, поведе вбік, опустить... Він регулює рух, указує, кому стояти, а кому — їхати. Він веде важливу розмову одразу з усіма водіями машин та з пішоходами.

Колись ви обов'язково побуваєте в ролі пасажира. Він також є учасником дорожнього руху, і для того, аби почуватися безпечно в транспорті, має дотримуватися відповідних правил.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 711 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...