Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мій друг – дорожній рух



Дорогі діти! Щороку в школі ви повторюєте правила дорожнього руху, вивчаєте нові. Однак дорожньо-транспортних пригод, на жаль, не меншає. Згідно зі статистикою на дорогах у всьому світі і в Україні, зокрема, протягом року гине така кількість людей, як у період військових дій. Трапляється це здебільшого через порушення правил дорожнього руху всіма його учасниками. З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це у свою чергу підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

Щоб машини вправно їздили по дорозі, люди придумали правила дорожнього руху. У січні 1683 року Петро І видав наказ про введення правил дорожнього руху, та справжні правила почали діяти лише через 125 років. Ці правила вказували, де можна було їздити, де зупинятися кінним екіпажем. Було введено правосторонній рух. Ці правила з часом змінювалися, доповнювалися. У 1891 році в нашій країні з'явився перший автомобіль. Він мав право їхати зі швидкістю 26 км/год.

3 приходом на дороги великої кількості автомобілів правила дорожнього руху ще більше змінювалися. Для перевезення людей з'явилися трамваї, автобуси, тролейбуси.

Любі діти! Нам — вчителям і батькам – хочеться бачити вас здоровими і обізнаними з Правилами вуличного руху. Прийміть наші поради: «Добре правила вивчайте, дотримуйтеся їх суворо – не буде страшна тоді дорога!»





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 310 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...