Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета гри



Гра в шашки ведеться двома партнерами. Партнером (суперником, стороною) може бути як одна людина, так і колектив з декількох осіб. У останньому випадку партія називається консультативною.

Для кожної сторони кінцевою метою у партії є перемога. Проте під час тренувальних партій з вихованцями слід мати на увазі те, що вихованці (дошкільники та молодшого шкільного віку) сприймають поразку досить нервово. Їх гра ще не досконала. Тому під час гри необхідно виправляти грубі помилки, доводячи партію до нічиєї або припиняти гру ще до повного розгрому партнера. Це допоможе зберегти у дітей цікавість до народної гри та попередить випадки психічного розладу після невдалого закінчення партії.

Постійно необхідно говорити вихованцям, що поразка є наслідком помилки, яка була допущена у процесі гри. Подальший аналіз партії та наполегливість у оволодінні основами шашкової гри допоможе юним шашкістам підвищити якість гри та позбавитись від прикрих помилок. Крім того, слід пояснити дітям, що без помилок гри не буває - тоді б взагалі не було переможців. Помиляються не тільки початківці, але навіть чемпіони світу, проте їхні помилки є наслідком перенапруження, втоми та інших психологічних факторів, що мимовільно впливають на якість гри.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 365 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...