Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Tučně tištěné větné členy nahraďte vedlejší větou



Vzor: Po odjezdu vlaku bylo na nástupišti liduprázdno. — Jakmile vlak odjel, bylo na nástupišti liduprázdno.

Po našem příchodu se teprve rozproudila zábava. — Pří přistávání letadla nesmí nikdo nepovolaný na letištní plochu. — Udělal to z nerozvážnosti a teď toho lituje. — Mluvili s ním jako s malým chlap­cem. — Hráči podali výkon k plné spokojenosti všech diváků. — Po skončení zápasu se sejdeme u východní tribuny. — K naší velké lítosti jsme je již ve městě nezastihli. — Po narození dítěte matka těžce one­mocněla. — Přes náš zákaz odešel večer z domu. — Vzdor všem potí­žím závod splnil plán na 100°o. -Po dlouhém přemlouvání slíbil, že tu práci udělá již zítra. — Přes dlouhé přesvědčování tu funkci nepřijal. —Čekali jsme dlouho na odjezd vlaku. — Po dlouhém čekání přišla konečně odpověď. — Vzhledem k nebezpečné situaci nesměli horníci sfárat do dolů. — Po dlouhé debatě se konečně přiznal ke své chybě. — Již v útlém věku je třeba učit děti kázni. — Po Rudolfově narození sešla se rodinná rada. —Začal mluvit až v osmi letech.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 302 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...