Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

LékaŘská péČe



Lékařská péče v Československu je bezplatná. Běžná onemocnění se léčí ambulantně na poliklinikách (v okresních nebo obvodních ústavech národního zdraví, zkratka OÚNZ). Na každém větším zdravotním stře­disku pracuje několik lékařů praktických i odborných a každá polikli­nika má také zubní oddělení. Když vás bolí zuby, zajděte na zubní oddělení, kde vám prohlédnou chrup a zkažené zuby zaplombují nebo vytrhnou. Při těžkých onemocněních jsou pacienti odesíláni do nemoc­nic, kde se provádí dlouhodobé léčení a náročné lékařské výkony, jako jsou operace. Díky pokroku v lékařství a soustavné péči o zdraví po­dařilo se téměř odstranit mnoho dříve nebezpečných nemocí, jako je například tuberkulóza. Použití antibiotik zmenšilo značně nebezpečí takových onemocnění, jako je zápal plic. Zmenšilo se i nebezpečí dět­ských chorob, jako jsou např. záškrt, spála a jiné. Bylo dosaženo pokroku při léčení rakoviny, stále však ještě umírá na tuto zákeřnou cho­robu20 mnoho lidí. Také infarkt ohrožuje ještě mnoho lidí21.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...