Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хіміко-фармацевтична промисловість



Наведена класифікація довгий час відповідала в основному організаційним формам управління галузевих міністерств і до 2000 р. залишалася головною, що визначала галузеву виробничу структуру комплексу.

Згідно з класифікацією видів економічної діяльності (КВЕД) серед галузей обробної промисловості (секція D) виділена підсек­ція DY Хімічне виробництво, розділ 24 — Хімічне виробництво та підсекція DY, розділ 25 — Гумова та пластмасова промисло­вість. Ряд хімічних виробництв згідно з КВЕД тепер не зарахо­вують до хімічного виробництва, серед них: гірничохімічна про­мисловість (видобування мінеральної сировини для хімічної про­мисловості та виробництва мінеральних добрив), виробництво скловолокна, склопластиків і виробів з них, виробництво азбес­тотехнічних виробів, виробництво гумового взуття, виробництво гумових іграшок та іграшок з пластмаси тощо.

Для визначення товарної структури зовнішньої торгівлі краї­ни, тобто для обліку експортно-імпортних поставок, номенклату­ра хімічної промисловості деталізована за такими групами това­рів: продукція неорганічної хімії; органічні хімічні сполуки; фар­мацевтичні продукти, включаючи медикаменти; добрива; екстрак­ти дубильні, барвники; ефірні масла та есенції; мило, миючі засо­би; білкові речовини; фото- і кінотовари; інші хімічні продукти; пластмаси та вироби з них: каучук та гумові вироби, нитки з хі­мічних волокон, хімічні штапельні волокна.

Діюча товарна номенклатура хімічної продукції зовнішньоеконо­мічної діяльності (ТНЗЕД) відповідає вимогам і є деталізованою но­менклатурою для країн Європейської Економічної Співдружності.

За економічним призначенням продукція хімічного комплексу поділяється на такі підгрупи: хімічні продукти, які є сировиною і матеріалами для інших галузей промисловості, що виробляють засоби виробництва і предмети споживання, хімічні продукти для сільського господарства, хімічні продукти для особистого спожи­вання. Наведені існуючі підходи до визначення галузевої струк­тури хімічного комплексу правомірні і використовуються залеж­но від поставленої цілі дослідження.






Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 727 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...