Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Контрольних робіт



Контрольні роботи займають важливе місце в навчальному процесі. Мета їх виконання – набуття студентами навичок самостійної роботи над літературними джерелами, вміння пов'язувати теоретичні знання з фактами сучасного життя. Крім того, контрольні роботи – це форма перевірки самостійної роботи студентів, що дозволяє викладачам визначити її недоліки і вказати шляхи їх усунення.

Розпочинаючи виконання контрольних робіт, студенти повинні знати всі вимоги, що пред'являються до них.

Якість роботи визначається перш за все тим, наскільки самостійно і правильно студент розкрив зміст теми. Роботи, текст яких механічно переписаний з підручників, брошур, статей, враховуються незадовільними і заліку не підлягають.

Для написання контрольної роботи кожний студент повинен вибрати дві теми з наведених нижче відповідно до варіанту.

Питання тем контрольних робіт є приблизними. В окремих випадках деякі питання можуть мати підпитання, до плану можуть входити вступ та висновки. Для систематизації матеріалу при підготовці до виконання роботи можна скласти розгорнутий план або тези.

Важливий етап у виконанні контрольних робіт – підбір та вивчення літератури з обраної теми. Рекомендується використовувати фактичний матеріал, досвід практичної діяльності фірм тощо. Можна користуватися також підручниками і навчальними посібниками з економічної теорії.

З метою полегшення підбору літератури рекомендується користуватися довідковими виданнями, предметними і алфавітними каталогами бібліотек, покажчиками журнальних статей, спеціальними бібліографічними виданнями. Економічна теорія постійно розвивається, тому слід використовувати літературу останніх років видання.

При користуванні літературою слід не тільки прочитувати її зміст, але і виписувати найбільш важливі визначення і висновки, цікаві думки і факти, статистичні дані із зазначенням сторінки джерела, що вивчається. Виписки необхідно робити на окремих аркушах або спеціальних карточках. Такі виписки надають можливість краще засвоїти матеріал, полегшити виконання контрольної роботи.

Положення, висновки і пропозиції, що наводяться у контрольній роботі, повинні доповнюватися розрахунками, цифровими даними.

Необхідно також широко використовувати матеріали, які публікуються в журналах «Економіка України», «Економіка. Фінанси. Право.», «Фінанси України», «Предпринимательство, хозяйство и право», «Деньги», «Вопросы экономики», «Российский экономический журнал» та ін. Більшість вищезгаданих журналів є у бібліотеці академії.





Дата публикования: 2014-10-20; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...