Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рецензент



«___» ___________ 2009 р.

Витяг із протоколу № 6

засідання кафедри мовної та психолого-педагогічної підготовки

06.02.2009

Присутні: всі члени кафедри

СЛУХАЛИ:Про рекомендацію до друку позиції плану видання „Психологія і педагогіка. Опорний конспект лекцій для студентів та аспірантів економічних спеціальностей.»

Укладачі: В.В. Доброжанська, канд. пед. наук, доцент

К.П.Добровольська, доцент

С.М. Кіршо канд. філол. наук, доцент

В.І. Долинська, ст. викладач

А.В. Крижанівська, ст. викладач

І. Я. Нікуліна, ст. викладач

Л.К.Спиридонова, ст. викладач

УХВАЛИЛИ:„Психологія і педагогіка. Опорний конспект лекцій для студентів та аспірантів економічних спеціальностей.»

Завідувач кафедри С.М.Кіршо

Секретар С.Л.Каражей

Конспект лекцій з дисципліни «Психологія та педагогіка» для студентів ІІ курсу всіх форм навчання всіх спеціальностей. (Від. за випуск Л. К. Спиридонова. – Одеса: ОДЕУ, ротапринт, 2010 р. - 104 с.)

Укладачі: В.В. Доброжанська, канд. пед. наук, доцент

С.М. Кіршо, канд. філол. наук, доцент

К.П. Добровольська, доцент

В.І. Долинська, ст. викладач

А.В. Крижанівська, ст. викладач

І. Я. Нікуліна, ст. викладач

Л.К.Спиридонова, ст. викладач

Рецензенти: В.М.Соколов, доктор іст. наук, професор

(зовнішній рецензент)

Н.М.Шилофост, канд. філол. наук, доцент

Л.О.Сивоволова, ст. викладач

Психологія і педагогіка. Опорний конспект лекцій для студентів та аспірантів економічних спеціальностей (Одеса: ОДЕУ, ротапринт, 2009 р. - 94 с.)

Укладачі: Валентина Володимирівна Доброжанська

Світлана Михайлівна Кіршо

Клавдія Петрівна Добровольська

Валентина Іллівна Долинська

Антоніна Віталіївна Крижановська

Ірина Яківна Нікуліна

Лідія Костянтинівна Спиридонова

РЕЦЕНЗІЯ

на конспект лекцій з курсу «Психологія та педагогіка»

для студентів ІІ курсу всіх спеціальностей всіх форм навчання

Матеріал конспекту лекцій з інтегрованого курсу «Психологія і педагогіка» має забезпечити володіння системою основних термінів та понять психології і педагогіки на рівні їх тлумачення та застосування в діловому та міжособистісному спілкуванні.

Автори конспекту лекцій враховують, що разом із підвищенням фахових знань збільшуються вимоги до психолого-педагогічної підготовки студентів, що психологічні і педагогічні знання сьогодні – це один із основних компонентів професійної підготовки майбутніх фахівців.

Формування сучасного наукового уявлення про особистість стає вкрай необхідним для фахівців з економіки, які працюють у різних сферах суспільного життя. Сучасний висококваліфікований фахівець повинен уміти аналізувати та враховувати в своїй діяльності інтереси, потреби, риси характеру, інтелектуальні та психофізіологічні якості, стереотипи спілкування, розглядаючи їх у певній системі як у окремих індивідів, так і у контексті складних міжособистісних відносин.

Конспект лекцій має на меті зорієнтувати в процесі підготовки важливих тем курсу «Психологія і педагогіка», сприяти використанню матеріалу в усіх сферах спілкування.

Цінним є те, що запропоновані таблиці, схеми та короткі коментарі сприяють адекватному і швидкому сприйманню, розумінню та запам’ятовуванню складного матеріалу з курсу, націлюють на активізацію інтелектуальної діяльності студентів.

На нашу думку, рецензовані матеріали представляють собою актуальний та дуже корисний навчальний матеріал для вивчення нормативної дисципліни гуманітарного циклу «Психологія і педагогіка» і мають бути рекомендованими до видання.

Рецензент Н. М. Шилофост к.філол.наук, доцент

кафедри МтаППП

РЕЦЕНЗІЯ

на конспект лекцій з курсу «Психологія та педагогіка»

для студентів ІІ курсу всіх спеціальностей всіх форм навчання

Метою рецензованого конспекту лекцій є сприяння високому рівню підготовки студентів з інтегрованого курсу «Психологія і педагогіка».

Автори конспекту враховують, що в сучасній науковій літературі з психології і педагогіки визначається складний системний характер особистості, яка забезпечує досягнення індивідом соціально та особисто значущих результатів діяльності, завдяки чому людина посідає відповідне місце у системі суспільних відносин, набуває певного рангу. Зважаючи на це, особистість розглядається авторами як система систем.

Цінним є те, що автори конспекту лекцій базуються на міжнародному досвіді гуманістичної психології і педагогіки, який передбачає пріоритетне ставлення до особистості; повагу до кожної окремої особистості як неповторного вияву людської природи; піклування про розвиток здібностей кожної людини.

Варто відзначити, що система подання навчального матеріалу (схеми, таблиці, лаконічні коментарі) сприяє швидкому та адекватному сприйманню та розумінню складного матеріалу курсу, націлює на активізацію навчальної діяльності

Аналіз конспекту лекцій підтверджує його актуальність і практичну значущість, дозволяє зробити висновки про достатній науково обґрунтований виклад навчального матеріалу, який необхідно засвоїти студентам.

На підставі вищевикладеного вважаємо, що рецензований конспект лекції з курсу «Психологія і педагогіка» має практичне значення, відповідає вимогам вищої школи та може бути рекомендований до друку.

Рецензент Н. Я. Купрата к.філол.наук, доцент

кафедри МтаППП





Дата публикования: 2014-09-01; Прочитано: 1027 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.014 с)...