Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимірювальна апаратура температури газів 2ІА - 7А



Вимірювальні апаратури 2КА-7А призначена для виміру температури загальмованого потоку газів за турбіною авіадвигуна (Тт).

До складу вимірювальної апаратури входить (Мал. 23):

-Т-99 - термопари. Встановлено по 12 термопар за турбіною низького тиску кожного двигуна. Призначені для виміру й видачі електричного сигналу пропорційного температурі газів за турбіною Тт. 12 термопар встановлено для виміру середнього середньомасового значення температури через нерівномірний розподіл газового потоку. Термопара являє собою циліндричний корпус із двома вхідними й одним вихідним отвором. Всередині корпуса розташовані дві термопари типу хромель-алюмель. Тому термопара відноситься до групи ХА-хромель-аломель із робочим діапазоном температур від 200° до 1200°С.

- ПК- 9Б - перехідні колодки компенсуючого типу. Установлені в центральному відсіку, шпангоут № 35-36. Призначені для компенсації термоерс холодного спаю термопар при зміні температури навколишнього середовища.

-2УЕ-6В - електронний підсилювач сигналів термопар здвоєний. Встановлений у закабінному відсіку по правому борті, шпангоут №16-17. Призначений для перетворення сигналів постійного струму з термопар у пропорційний електричний сигнал змінного струму, посилення його й видачі в покажчик.

УТ- 7АБ - два покажчики температури. Встановлені на дошці приладів, Призначений для індикації температури вихідних газів Тт авіадвигуна. Являє собою електромеханічний прилад. Прилад має дві шкали грубого і точного відліку:

- велика - грубого відліку з межами виміру 0÷ 1200°С і ціною поділки 50°С;

- мала - точного відліку з межею виміру від 0÷ 100°С і ціною поділки 5°С.

При нагріванні гарячого спаю термопар на їхніх вільних кінцях виникає термоелектрорушійна сила (ТЕРС), величина якої пропорційна температурі газового потоку. Цей сигнал надходить в 2УЕ-6В на перетворювач постійного струму в змінний. 3 підсилювача також надходить сигнал зворотного зв’язку. Відбувається порівняння сигналів і формування сигналу неузгодженості, що підсилюється й подається на обмотку управління електродвигуна покажчика. Через редуктор відбувається переміщення стрілок і повзунка потенціометра зворотного зв'язку до тих пір, поки сигнал з термопар не стане рівним сигналу зворотного зв'язку.


У процесі експлуатації необхідно стежити за надійністю кріплення проводів до термопар. Неприпустимо переплутання полярності проводів при приєднанні їх до термопар і до ПК-9Б.

На УТ-7АБ по обрамленню наносяться червоні мітки на точках 400°С та 600°С і червона лінія від 700°С до 1200°С.





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 376 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...