Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні елементи стратегії проштовхування нових технологій



У кількісному співвідношенні заходи стимулювання збуту спрямовані переважно на споживачів. Засоби заохочення споживачів використовуються при стратегії «протягування» (стратегія «на себе»), а засоби заохочення ділових партнерів та посередників при стратегії «проштовхування» (стратегія «від себе»).

Стратегія «протягування» («на себе»)

Маркетингові дії
Запит

Стратегія «проштовхування» («від себе»)

Рис. 6.2. Стратегія «протягування» та «проштовхування» технологій (товарів, послуг)

Стратегія «протягування» спрямовує маркетингові зусилля підприємства на кінцевого споживачі і намагається «протягти» продукцію, що реалізується, через весь канал. За цієї стратегії від ділових партнерів підприємства очікується лише здатність надати якісні товари та послуги споживачам.

Стратегія «проштовхування» спрямовує маркетингові зусилля на ділових партнерів і успіх значною мірою залежить від їх здатності адекватно відреагувати на запит ринку, повноцінно задовольнити існуючі потреби цільових споживачів.

 
 





Дата публикования: 2014-10-18; Прочитано: 871 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...