Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Спортивно-масова робота



Спортивно-масова робота спрямована на фізичне виховання військовослужбовців, залучення їх до регулярних занять спортом, підвищення рівня спортивної майстерності й фізичної підготовленості військовослужбовців, організацію дозвілля особового складу. Вона проводиться в час, передбачений розпорядком дня військової частини (військового навчального закладу).

Спортивно-масова робота складається з: навчально-тренувальних занять зі спорту; спортивних і військово-спортивних змагань; оглядів спортивно-масової роботи; спортивних свят, вечорів та інших заходів.

Основу спортивно-масової роботи у військових частинах і підрозділах складають навчально-тренувальні заняття і змагання за вправами Військово-спортивного комплексу та Військово-спортивної класифікації.

Для військовослужбовців строкової служби та офіцерів 1-2 вікових груп військово-спортивний комплекс передбачає виконання таких вправ: підтягування на перекладині чи комплексно-силова вправа; біг 100 м або човниковий біг 10×10 м; біг 3 км; загальна контрольна вправа на смузі перешкод.

Виконання вправ військово-спортивного комплексу оцінюється за сумою балів згідно з таблицею нарахування балів за виконання фізичних вправ і таблицею нормативів оцінки фізичної підготовленості військовослужбовців (Додаток 15) і зараховується, як правило, в процесі контрольних занять, перевірок і в ході змагань на першість роти (окремо взводу) і вище.

Військовослужбовці вважаються такими, що виконали всі вправи Військово-спортивного комплексу, якщо набрали суму балів на оцінку “відмінно”.





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 861 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...