Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Нерівномірна дія гальм



Причини:

- наявність вищезгаданих несправностей (за пунктами 1 - 3) в окремих колесах;

- від'єднання штока гальмівної камери від гальмівного важеля колісного механізму або вихід з ладу самої гальмівної камери.

Повна відмова гальм - при нормальному тиску повітря в системі пневмопривіду.

Причини:

- замерзання конденсату, котрий не злито вчасно з ресіверів при низькій температурі і утворення крижаних пробок в магістральних трубопроводах або заклинювання гальмівного крану, в разі примерзання клапанів к сідлам і так далі

Нерозгальмування коліс автомобіля -при повністю відпущеній педалі гальма.

Причини:

- прорив стислого повітря в гальмівні камери при негерметичності клапанів гальмівного крану. У окремих колесах нерозгальмування можливо при обриві стяжних пружин колодок, при заїданні розтискного кулака, еліпсоподібним зносі барабанів, а в зимовий час – прихоплювання (примерзання) накладок колодок до гальмівних барабанів після тривалих стоянок, можливий також зрив окремих елементів накладок, що приводить до заклинювання колеса.

Наявність декількох автономних систем в гальмах ЗІЛ-4331 і автомобілей сімейства КАМАЗ, з додатковими вузлами і елементами і чисельними з'єднаннями в системі пневмопривіду, можуть викликати з часом додатковий витік стислого повітря в місцях негерметичності різних з'єднань, а поступовий знос деталей і поява всіляких дефектів (наприклад, знос кілець ущільнювачів або наполегливих і поршнів, знос втулок з штоками, знос або забруднення клапанів і сідел, ослаблення пружин різного призначення, пошкодження мембран, обойм, різьбових кріпильних з'єднань і так далі) можуть привести до заїдань або-заклинюванню механізмів вузлів, до внутрішньої негерметичної в системі пневмоприводу, прориву стислого повітря, що спричинятиме зниження ефективності дії гальм.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 581 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...