Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика форм безготівкових розрахунків



Усі безготівкові форми розрахунків здійснюються за допомогою таких основних принципів: збереження підприємствами грошових коштів в установах банків; самостійність вибору підприємством установи банку; самостійність вибору підприємством виду і форми розрахунків; самостійність розпорядження підприємства своїми коштами в межах чинного законодавства; максимальне наближення моменту грошових розрахунків до моменту реалізації продукції; здійснення грошових розрахунків у межах коштів на рахунках підприємства.

Підприємства можуть здійснювати безготівкові розрахунки за допомогою розрахункових документів, які надані на рис.1.3.

Клієнти банків для здійснення розрахунків самостійно обирають вищенаведені платіжні інструменти (за винятком меморіального ордера) і зазначають їх під час укладання договорів.

Пластикова картка – це пластина з нанесеною на ній магнітною смугою або вмонтованою мікросхемою, яка містить ключ до спеціального карткового розрахунку в банку.





Дата публикования: 2015-02-22; Прочитано: 178 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...