Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технічні вимоги до об'їзду



3.1. Тимчасовий об'їзд влаштовується з таким розрахунком, щоб в будь-яких погодно-кліматичних умовах забезпечувався безпечний рух транспорту на весь період виконання робіт на даній дільниці дороги. Вимоги до тимчасового об'їзду повинні бути викладені в технічній документації, яка узгоджується з Державтоінспекцією.

3.2. В'їзд і виїзд з дороги на об'їзд повинні бути розташовані не ближче 20 м від місця виконання робіт. До місця виконання робіт входить площа, обмежена зонами дій машин і механізмів, розміщення обладнання і складування матеріалів.

3.3. Ширина проїзної частини об'їзду визначається технічною документацією, яка погоджується з Державтоінспекцією, але вона не повинна бути меншою: для односмугового - 3,5 м і двосмугового - 6,0 м при ширині узбіччя - 1,75 м.

3.4. Допускається організація двостороннього руху по односмуговому об'їзді з використанням світлофорної сигналізації.

3.5. На тимчасовому об'їзді радіуси кривих в плані повинні визначатися в залежності від обмеження швидкості руху транспорту. В місці з'їзду з дороги та виїзду з об'їзду на дорогу радіус кривої в плані повинен бути не менше 30 м.

3.6. Поздовжній ухил на об'їзді встановлюється в залежності від обмеження швидкості транспорту, але не більше 100%, а на дільниці в'їзду і виїзду не більше 40%.

Поперечний ухил проїзної частини встановлюється в залежності від дорожньо-кліматичної зони, але не більше 25% і профіль повинен бути двоскатним.

3.7. У випадку використовування для об'їзду мережі існуючих доріг загального користування, на кожному перехресті цих доріг встановлюють тимчасові дорожні знаки "Напрямок об'їзду", а на головній дорозі - "Схема об'їзду". На знаках "Напрямок об'їзду" замість слова "об'їзд" допускається зазначити назву ближнього або кінцевого населеного пункту, рух до якого здійснювався раніше по закритій дільниці дороги.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 271 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...