Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Роботи по експлуатаційному утриманню доріг



6.1.1. При проведенні дорожніх робіт за межами проїзної частини (скошування трави, вирубка чагарника, ремонт і утримання водовідводних споруд, нанесення елементів вертикальної розмітки, очищення, ремонт або заміна дорожніх знаків, огороджуючих і направляючих обладнань, перил, і інші) застосовують типову схему 1. Схема застосовується, якщо ніхто з робітників не виходить на проїзну частину. При виході на проїзну частину застосовується типова схема 6.

Відстані на схемах подані в метрах.

В дужках вказані показники, які ураховуються при виконанні робіт в населених пунктах.

6.1.2. При складуванні матеріалів на узбіччі діючої дороги рух транспорту організовують по типовій схемі 2. Типову схему 2 застосовують також при нанесенні ручним способом ліній розмітки краю проїзної частини, фарбуванні бордюрів, при ремонті тротуарів мостів зупиночних і посадочних площадок автобусних зупинок, при ремонті смуг розгону і гальмування до місць стоянок транспорту, до об'єктів сервісу. При складуванні матеріалів для боротьби з ожеледицею, рух транспорту організовують по типовій схемі 2а.

6.1.3. При нанесенні ручним способом дорожньої розмітки, що поділяє транспортні потоки протилежних напрямків і позначає межі смуг руху, направляючі острівці, застосовують типову схему 3. Якщо горизонтальну поздовжню розмітку наносять механізмом, застосовують типову схему 3а.

6.1.4. При нанесенні поперечної дорожньої розмітки, позначення зупинок транспортних засобів загального користування, ліній і написів "Стоп", стрілок напрямків руху по смугах, номерів доріг і т. ін. застосовують типову схему 4. Застосовується схема 4 при ямковому ремонті покриття, ремонті швів цементобетонних покриттів, при випробуваннях дорожнього одягу і в інших випадках.

6.1.5. При виконанні робіт по утриманню і ремонту роздільної смуги знаки "Дорожні роботи" встановлюють з обох боків цієї смуги, інші засоби організації дорожнього руху використовувати не треба.

6.1.6. Для проведення робіт на перехрестях, на транспортних розв'язках в одному і різних рівнях слід розробити індивідуальну схему організації дорожнього руху і узгодити її з Державтоінспекцією. При цьому знаки "Дорожні роботи" слід встановлювати на всіх підходах до перехрестя.

6.1.7. При проведенні робіт (ямковий ремонт, нанесення поперечної, поздовжньої розмітки і ін.) на внутрішній (лівій) смузі автомобільних доріг I категорії з роздільною смугою застосовують типову схему 5. При виконанні робіт на крайній (правій) смузі руху замість знаків 4.7 і 1.5.3 застосовують знаки 4.8 і 1.5.2.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...