Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила забезпечення безпеки руху в місцях виконання робіт



11.2.1. При транспортуванні матеріалів та механізмів до місця виконання робіт водії транспортних засобів повинні дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.

11.2.2. Розвороти та інші маневри транспортних засобів на ділянці виконання робіт повинні здійснюватися тільки в огородженій зоні. Якщо існує необхідність виїзду транспортного засобу чи одиниці дорожньої техніки за межі зони на діючу смугу (смуги) проїзної частини, це виконується у відповідності до Правил дорожнього руху.

11.2.3. Навантажувально-розвантажувальні роботи повинні виконуватися тільки в огороженій зоні в присутності відповідальної особи. Вихід робітників при цьому, а також попадання матеріалу, виробів на діючу смугу проїзної частини дороги не допускається. Транспортні засоби, які чекають навантаження чи розвантаження, повинні бути розміщені в огородженій зоні і не заважати здійсненню технологічних операцій дорожньою технікою.

11.2.4. При виконанні механізованим способом робіт по нанесенню горизонтальної поздовжньої розмітки водії (оператори) дорожньої техніки повинні виконувати такі вимоги:

- підготовку техніки до виконання основних робіт необхідно здійснювати на узбіччі дороги;

- в'їзд на смугу (смуги) руху і виїзд з неї дозволяється при дотриманні вимоги надати дорогу транспорту, що рухається;

- рух техніки повинен бути плавним, без зупинок і різкої зміни напрямку.

11.2.5. При виконанні робіт по поліпшенню видимості на дорозі (зрізання дерев, чагарників) транспортний засіб або одиниця дорожньої техніки повинна розміщуватися як можна далі від проїзної частини дороги. Перевезення зрізаних дерев і чагарників повинно здійснюватись в умовах, які забезпечують надійне закріплення вантажу в кузові і відсутність виходу гілок за його межі.

11.2.6. Транспортні засоби і дорожня техніка, що застосовуються для виконання робіт по ремонту і утриманню земляного полотна, водоперепускних, водонапрямних, водоскидних та інших споруд повинні розміщуватися, як правило за межами проїзної частини.

11.2.7. При виконанні польових пошукових чи дослідних робіт (для складання паспорту дороги, дислокації дорожніх знаків, проектування і т. ін.) всі виконавці робіт, які знаходяться на дорозі, повинні бути одягнені в оранжеві жилети. Переміщення людей вздовж дороги повинно здійснюватись за межами земляного полотна або по узбіччю дороги назустріч руху транспорту. Поведінка людей на дорозі повинна бути обумовлена спеціальною інструкцією з техніки безпеки.

11.2.8. Забезпечення безпеки руху в місцях виконання робіт визначається "Інструкцією по забезпеченню безпеки дорожнього руху в місцях проведення дорожніх робіт на автомобільних дорогах" (ІНУВ-3.2-218-051-95) та "Правилами охорони праці при будівництві та утриманні автодоріг та на інших об'єктах дорожнього господарства" (ДНАОП-5.1.14-1.1-96).

ДОДАТОК А

(обов'язковий)





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 411 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...