Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Акціонерно-корпоративний капітал



Акціонерний капітал – економічна форма реалізації акціонерної власності. Функції акціонерного капіталу: 1.інтегрування капіталу п-в різних типів, видів і форм; 2.узгоджує соц.-економ. інтереси; 3.створ. належні умови до мотивації до ефект. праці; 4.сприяє соціалізації нац. економіки. Акціонерний капітал утворюється з внесків акціонерів шляхом придбання ними цінних паперів - акцій.Акціонерний капітал — ресурси акціонерного товариства (компанії), утворені шляхом об'єднання кількох або багатьох індивідуальних капіталів, розширення масштабів акціонерної компанії завдяки капіталізації частини прибутку, а також залучення певних коштів вкладників через механізм продажу акцій та облігацій, що базується на привласненні чужої праці.Акціонерний капітал (власність) поділяють на власний і позичений.Акція — вид цінних паперів, що являє собою свідоцтво про власність на визначену частку статутного (складеного) капіталу акціонерного товариства і надає її власнику (акціонеру) певні права, зокрема: право на участь в управлінні товариством, право на частину прибутку товариства у випадку його розподілу (дивіденд), а у випадку ліквідації — на частину залишкової вартості підприємства..Капітал має такі властивості: 1) обмеженість; здатність до нагромадження; ліквідність; 4) здатність до конвертації;самозростання.За джерелами формування — власний, залучений.За напрямами інвестування — речовий, людський, інтелектуальний, соціальний. За сферами застосування — промисловий, торговельний, позичковий.За значенням у створенні та перерозподілі доходу реальний, фіктивний, спекулятивний. За формами функціонування — індивідуальний, колективний, суспільний. За інноваційною спрямованістю — неризиковий та венчурний.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1894 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...