Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Закладення (заделывание) тріщин кам'яною пастою



Тріщини будь-яких деталей не можна заклеювати, оскільки клеї не витримують високих температур. Заварювання також не завжди дає потрібні результати. Тріщини деталей, що нагріваються, можна закладати кам'яною пастою. Вона витримує високі температури, але не значні силові навантаження.

Паста складається з наповнювача, прискорювача і розріджувача. Як наповнювач застосовують мілкі порошки такі як базальт і андезит. Прискорювачем є кремнефтористий натрій NaSiF6. Перед виготовленням компоненти сушать декілька годин при температурі 60...80 °С і просівають через тонке сито. Як розріджувач застосовують рідке натрієве скло NaSiOs. Воно повинне бути чистим, прозорим і без домішок, особливо без масла.

Наповнювач і прискорювач ретельно перемішують. Ця суміш може зберігатися декілька місяців. Разбавітель додають безпосередньо перед використанням, перемішуючи компоненти до утворення однорідної пасти.

Краї тріщини зачищають на ширині 15...20 мм до металевого блиску. Кінці тріщини засверлюють і в отворах нарізують різьблення МЗ...М5. У отвори загортають мідні ввертиши. Тріщину обробляють на глибину декількох міліметрів. Чим більша шорсткість поверхні, тим краще зчеплення пасти з деталлю. Безпосередньо перед нанесенням пасти поверхню знежирюють ацетоном.

Пасту наносять шпателем в тріщину і навколо неї на ширину до 20 мм і завтовшки 1,5...2 мм. При кімнатній температурі паста сохне добу, при температурі 80 °С 8 годин. Відкритим вогнем пасту не нагрівають. Вона розм'якшується при температурі 1100°С. Паста добре зчіплюється з чорними, гірше з кольоровими металами.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 334 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...