Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Залізнення



Залізненням називають нанесення електролітичного заліза на деталі. При ремонті автомобілів залізнення застосовують для відновлення зношених поверхонь деталей. В порівнянні з хромуванням ужелезнения ККД в 6 разів більше. Процес залізнення може проходити в 15 разів швидше і товщину покриття може досягати 1,5 мм. А хімічні компоненти доступніші і дешевше. В той же час покриття достатньої твердості і зносостійкості, порівнянні із загартованою сталлю мазкі 45.

Застосовують розчинні аноди, які виготовляються з маловуглецевої сталі. З анода у міру розчинення в ході електролізу випадає шлам. Щоб електроліт не забруднився, анод поміщають в мішок з шерстяної або склотканина.

Електролітом є водний розчин хлористого заліза FECU- 4НгО і соляної кислоти, куди при потребі додаються і інші компоненти. Так, наприклад, хлористий марганець МПСЬ- 4Н2О покращує зчеплення покриття з основним металом, а хлористий нікель NiClo* 4НгО підвищує зносостійкість.

Змінюючи концентрацію компонентів і температуру електроліту, а також щільність струму, можна отримати покриття з раз-ными властивостями. Наприклад, при електроліті з малою концентрацією і низькою температурою і при великій щільності струму виходить тонке, але достатньо тверде покриття.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 864 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...