Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обладнання контрольно-пропускних пунктів для пропуску транспортних засобів



Автотранспортні КПП як правило складаються з оглядової площадки й службових приміщень.

Оглядова площадка призначена для розміщення автомобілів при їхньому огляді. Площадки можуть розташовуватися на території об'єкта або за її межами на місцевості, безпосередньо пов'язаною з основними ворітьми КПП.

Оглядова площадка повинна відповідати наступним вимогам:

- мати достатню площу для розміщення транспорту, що оглядається, технічні засоби для забезпечення нормальних умов роботи охоронця;

- виключати можливість несанкціонованого проникнення на об'єкт (з об'єкта) людей і транспортних засобів;

- забезпечувати в будь-який час доби й року огляд автомобільного транспорту й перевезених вантажів при встановленій інтенсивності руху;

- бути ізольованої від інших споруджень, що не має відносини до охорон об'єкта й устаткуванню КПП;

- забезпечувати безпеку охоронника при виконанні своїх обов'язків.

Розміри оглядової площадки можуть бути: довжина - 10-12 метрів, ширина - 5-6 метрів. Залежно від габаритів транспорту й вантажів, що перевозяться розміри оглядової площадки можуть бути й іншими. На території, відведеної для будівництва оглядової площадки, виробляється планування місцевості з таким розрахунком, щоб на ній не затримувалися дощові й поталі води. Поперечний ухил оглядової площадки робиться не більше 2% від місць несення служби охоронця в напрямку її бічних сторін (перпендикулярно проїзної частини). Необхідно виключити поздовжній ухил площадки. Поверхня оглядової площадки покривається бетоном або асфальтом.

На проїзній частині площадки виділяється місце зупинки транспорту для огляду, обмежене двома лініями й написами "СТОП", виконаними білою фарбою.

Перед в'їздом на оглядову площадку із зовнішньої сторони основних і допоміжних воріт (шлагбаума), не ближче 3 метрів від них, також наноситься по перцева лінія й напис "СТОП". З метою забезпечення безпеки руху транспорту не менш, ніж в 100 метрах від воріт із правої сторони або над дорогою встановлюється вказівний знак "Рух в один ряд", а в 50 метрах від знака - знак обмеження швидкості до 5 км/годину.

Автотранспортні КПП можуть обладнатися світлофорами, вагами для зважування автомобілів, оглядовою ямою або естакадою для огляду вантажів, механізованими пристроями для автоматичного відкриття й закриття воріт з фіксаторами.

Оглядові площадки по периметру обладнаються фізичними бар'єрами й рубежем сигналізації. Площадки, як правило, огороджуються забором, що дозволяє оглядати територію і робиться з металевих сіток або декоративних ґрат висотою до 2.5 метрів. На оглядовій площадці обладнаються основні й допоміжні механізованими ворота. Основні ворота встановлюються на лінії основного огородження об'єкта, а допоміжні на протилежній стороні оглядової площадки. Замість воріт можуть застосуються механізовані шлагбауми. На автомобільних КПП використаються ворота з обмеженням і без обмеження габаритів по висоті. По конструкції вони можуть бути розстібними або розсувними (висувними). Розстібні ворота повинні обладнатися фіксаторами. Керування воротами здійснюється дистанційно охоронцем КПП.

Для регулювання руху транспорту (заборони або дозволи в'їзду, виїзду), що проходить через проїзди оглядових площадок КПП, можуть застосувуватись двосекційні світлофори з лінзами червоних і зеленого- кольорів. По призначенню світлофори розділяються на в'їзні й виїзні В'їзні світлофори призначаються для дозволу або заборони в'їзду транспорту на оглядову площадку. Вони встановлюються із зовнішньої сторони основних і допоміжних воріт. Виїзні світлофори призначені для дозволу виїзду транспорту з оглядової площадки. Вони встановлюються із внутрішній сторони основних і допоміжних воріт. Світильники секцій світлофора рекомендується обладнати системою автоматичного включення при відкритті й закритті механізованих воріт і ручного включення з пульта керування охоронця.

До складу електромеханічного встаткування КПП для автомобільного транспорту звичайно включаються:

- електродвигуни приводів воріт;

- кінцеві вимикачі автоматичного відключення електродвигунів при повністю закритих і відкритих стулках воріт;

- магнітні пускачі електродвигунів;

- електроустаткування світлофорів;

- кабельні, силові лінії.

Груповий розподільний щит (щит керування) може встановлюватися в приміщенні КПП, а при відсутності будинку КПП -у спеціальній металевій шафі безпосередньо на оглядовій площадці [2, 92].

Крім зазначених технічних засобів за доцільне вважається застосування технічних засобів відеоспостререження.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 869 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...