Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття та види пропусків



Для допуску на об'єкт (з об'єкта) і в його окремі приміщення(будинку) можуть установлюються наступні види перепусток: постійні, тимчасові, разові й матеріальні. Зразки бланків перепусток розробляються адміністрацією об'єкта спільно зі службою безпеки. По своєму зовнішньому вигляді й змісту вони повинні відрізняються друг від друга й мати захисні властивості. Всі види перепусток за винятком матеріальних оформляються й видаються бюро перепусток (або іншим підрозділом, уповноваженим оформляти перепустку) за письмовими заявками. Оформлення й видача перепусток за усним наказом забороняється.

Кількість видів, груп перепусток, їхній статус визначаються адміністрацією залежно від специфіки об'єкта.

Постійні перепусткивидаються співробітникам об'єкта, прийнятим на постійну роботу, а також працівникам інших організацій, закріплених для постійного обслуговування об'єкта. Постійні перепустки можуть ділитися на групи, їхня кількість і призначення визначається інструкцією про контрольно-пропускний режим. Постійні перепустки можуть зберігатися як на руках у співробітників об'єкта, так і в кабінах на КПП в окремій ячейці.

Постійні перепустки осіб, що вибувають із об'єкта на тривалий час (відпустка, хвороба, відрядження й т.д.), здаються на зберігання в бюро перепусток (відділ кадрів), а при залишенні таких перепусток у кабіні, в ячейці робляться відповідні позначки. Пропуску звільнених з роботи знищуються у встановленому порядку.

Тимчасові перепусткивидаються особам працюючим за контрактом, що перебувають на тимчасовій роботі, а також прикомандированим до об'єкта й зберігаються, як правило, на пості КПП. Термін дії й порядок оформлення тимчасових перепусток визначається інструкцією про контрольно-пропускний режим.

Тимчасові перепустки можуть оформлятися без фотографій. Такі перепустки дійсні тільки із пред'явленням документа, що засвідчує особу.

Разові перепустки(для відвідувачів і клієнтів) видаються на одну особу й тільки для разового відвідування об'єкта і його підрозділу. Перепустка оформляється й дійсна при наявності документа, що засвідчує особу.

Разові перепустки повинні періодично змінюватись за кольором бланків та іншим відмінним ознакам.

Разова перепустка видана водієві транспортного засобу, служить одночасно й разовою транспортною перепусткою. У цьому випадку вид і номер транспортної одиниці записується у відповідну графу перепустки.

Разова перепустка дійсна для входу на територію об'єкта або його підрозділу протягом певного часу.

Відвідувачі із простроченими перепустками затримуються контролером.

Контроль за виходом осіб, що відвідали підприємство по разовій перепустці, здійснюється за допомогою відмітки на зворотному боці перепустки, де вказується час виходу й підпис особи, що прийняв відвідувача, завірена штампом.

Разова перепустка відбирається на пості контролером при виході відвідувача з об'єкта й разом з контрольним талоном повертається в бюро перепусток.

Про осіб, що не вийшли з об'єкта після закінчення терміну дії перепустки доповідається начальникові варти й черговому по КПП для вжиття заходів по з'ясуванню причин затримки. Прізвища осіб, що відвідали об'єкт за разовою перепусткою записуються в книгу обліку.

Письмові заявки на видачу разових перепусток і відібрані разові перепустки з контрольними талонами підшиваються до корінців перепусток.

Матеріальні перепусткидля вивозу (виносу) матеріальних засобів видаються адміністрацією об'єкта. Термін дії матеріальної перепустки визначається інструкцією про контрольно-пропускний режим. Матеріальні перепустки відбираються на КПП по закінченні строку їх дії і здаються в бюро перепусток, що повертає адміністрації об'єкта для обліку.

Зразки діючих перепусток повинні перебувати на КПП (пропускних постах). Для навчання особового складу охорони виділяється необхідна кількість зразків перепусток, які зберігаються в службі безпеки.





Дата публикования: 2015-02-18; Прочитано: 1414 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...