Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз ринку послуг ресторанного господарства району



Кількість місць у мережі закладів ресторанного господарства, необхідна для задоволення потреб місцевого населення, залежить не лише від кількості мешкаючих у даному районі людей, а й від внутрішньої міграції населення, прибулих людей з інших міст і районів, кількості працездатного населення тощо.

Для визначення кількості місць у закладах ресторанного господарства необхідно визначити коефіцієнт внутрішньоміської міграції в даному мікрорайоні.

Q = (N1 - (N3+N2) х ρ)/N1, (1)

де:

Q – коефіцієнт внутрішньоміської міграції;

N1 – кількість мешкаючого населення в мікрорайоні, чол.;

N2 – кількість приїжджаючого населення, чол.;

N3 – кількість від'їжджаючого населення, чол.;

р – коефіцієнт, який враховує співвідношення самодіяльного та несамодіяльного населення (0,6).

Q =!!!!!!

Кількість місць у закладах визначається за формулою (2):

(2)

де: Р – загальна кількість місць у закладах ресторанного господарства;

N1 – кількість місцевого населення, чол.;

Q – коефіцієнт внутрішньоїміської міграції;

η – коефіцієнт, що враховує кількість місць для задоволення попиту у відкритій мережі на послуги ресторанного господарства (46/1000 осіб для міст із населенням до 1 млн. чоловік).

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Загальна кількість місць у закладах ресторанного господарства досліджуваного мікрорайону становить!11місць. Згідно із статистичними даними у закладах-конкурентах кількість посадових місць складає –!!!1, отже робимо висновок, що в досліджуваному районі є вільний сегмент ринку, який спонукає до проектування нових закладів ресторанного господарства.





Дата публикования: 2015-03-26; Прочитано: 983 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...