Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охарактеризуйте великі, середні та малі інформаційні системи



Інформаційні системи можна класифікувати за різними признаками.

1. За типом даних, що зберігаються, ІС поділяються на фактографічні і документальні.

Фактографічні – це обробка і зберігання структурованих даних у вигляді чисел і текстів.

Документальні – інформація представлена у вигляді документів.

2. За ступенем автоматизації інформаційних процесів в системі управління ІС поділяються на: ручні, автоматизовані і автоматичні.

3. В залежності від характеру обробки інформації ІС поділяються на інформаційно-пошукові і інформаційно-рішаючі. За характером використання вихідної інформації останні системи поділяються на управляючі і дорадчі.

4. В залежності від сфери застосування ІС поділяються на інформаційні системи організаційного управління, ІС управління технологічними процесами, ІС автоматизованого

проектування (САПР), корпоративні (інтегровані) інформаційні системи.

ІС організаційного управління призначені для автоматизації функцій управлінського персоналу як промислових підприємств так і непромислових об”єктів.

Інтегровані ІС (або корпоративні – КІС) використовуються для автоматизації всіх функцій фірми і охоплюють весь цикл робіт від планування до збуту продукції. Вони будуються за модульним принципом.





Дата публикования: 2015-02-17; Прочитано: 568 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...