Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Запровадження єдиної трудової загальноосвітньої школи



Положення про єдину трудову школу Раднарком УСРР схвалив у липні 1919 р. Шкільні заклади різних типів, у тому числі приватні гімназії та ліцеї, перетворювалися на стандартизовані державні установи з семирічним навчанням.

У червні 1920 р. було відкрито- Єдину трудову школу, вона була семирічною і поділялася на два ступені — перший (чотири класи) і другий (три класи). Після закінчення школи другого ступеню діти могли продовжити навчання у професійно-технічних школах і технікумах. Єдина трудова школа демократизувала загальну освіту.

1920 р. було відкрито 20 педагогічних інститутів. Тим самим компенсувалася нестача учительських кадрів у нововідкритих школах. Відкрито 48 педагогічних технікумів і близько сотні учительських курсів.

Реорганізація вищої школи [

У березні 1919 р. радянський уряд України оголосив нові правила прийому до вузів, пріоритет надавався вихідцям із сімей робітничої і сільської бідноти.

Університетська освіта в Україні ліквідовувалася. Кожний з університетів був поділений на кілька самостійних навчальних закладів, серед яких переважали інститути народної освіти

Розукрупнення збільшило кількість вищих навчальних закладів порівняно з довоєнними роками.

Для покращення складу студентів за соціальним станом при вузах створювалися робітничі факультети.





Дата публикования: 2015-01-26; Прочитано: 593 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...