Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок створення добровільної пожежної дружини



(Положення про добровільні пожежні дружини (команди))

1.1. Добровільні пожежні дружини (команди) створюються відповідно до Закону України "Про пожежну безпеку" (стаття 28) на підприємствах, в установах, організаціях (далі - підприємства) незалежно від форм власності, видів діяльності та наявності підрозділів державної чи відомчої пожежної охорони з кількістю працюючих, як правило, не менше 50 чоловік.

ПОРЯДОК СТВОРЕННЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ДОБРОВІЛЬНОЇ ПОЖЕЖНОЇ ДРУЖИНИ (КОМАНДИ)

3.1. Добровільна пожежна дружина (команда) створюється на добровільних засадах з числа працівників підприємства, що досягли 18 років та здатні за своїми здібностями виконувати покладені на них обов'язки.

3.2. Особи, що вступають до ДПД, подають на ім'я керівника підприємства письмову заяву.

Зарахування у члени ДПД та подальші зміни її складу оголошуються наказом керівника підприємства.

Начальник ДПД призначається, як правило, з інженерно-технічних працівників і підпорядковується керівникові підприємства.

Начальник ДПД може одночасно бути начальником ДПК.

3.3. Добровільна пожежна команда організується з членів ДПД і може мати у своєму складі штатних працівників.

До штатних працівників ДПК можуть відноситися: начальник команди, начальник бойової обслуги, шофер (моторист).

3.4. Чисельний склад ДПД і ДПК визначається керівником підприємства з урахуванням пожежної небезпеки виробництва.

3.5. Виключення з членів ДПД (ДПК) проводиться:

3.5.1. За порушення правил пожежної безпеки.

3.5.2. За невиконання своїх обов'язків.

3.5.3. За власним бажанням шляхом подачі про це заяви керівникові підприємства.

3.5.4. У разі звільнення з роботи.

3.6. Комплектування ДПД слід проводити таким чином, щоб у кожному підрозділі та кожній зміні підприємства були члени дружини.

3.7. Табель з обов'язками членів ДПД щодо запобігання пожежі та на випадок її виникнення вивішується в приміщеннях підприємства на видних місцях.

Табель обов'язків бойової обслуги ДПК на мотопомпи та пожежні автомобілі розробляється відповідно до Типового табеля (додатки N 1, 2) і вивішується на видному місці в приміщенні, де розташована пожежна техніка (пожежному депо).

3.8. З членами ДПД (ДПК) повинні проводитися учбові заняття згідно з програмою (додаток N 3), що затверджується керівником підприємства. Заняття проводяться під керівництвом начальника ДПД, як правило, у вільний від роботи час (не більше чотирьох годин на місяць).

3.9. Порядок залучення членів ДПД (ДПК) до чергувань, пов'язаних із забезпеченням пожежної безпеки у вільний від роботи час, встановлюється керівником підприємства.

3.10. Керівники підприємств повинні щорічно організовувати проведення змагань бойової обслуги ДПД (ДПК) з метою відпрацювання навичок гасіння пожеж.





Дата публикования: 2015-01-25; Прочитано: 837 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...