Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Е) Фізіотерапевтичне лікування



Фізіотерапевтичні процедури займають значне місце в ле­чении гнійних ран.

У першій фазі для купірування гострих явищ запалення, умень­шения набряку, больового синдрому, прискорення відторгнення некротизованих тканин використовують електричне поле УВЧ і ультрафиолето­вое опромінення в эритемной дозі, яке також стимулює фагоци­тарную активність лейкоцитів і надає антимікробну дію. Для місцевого введення антибіотиків, протизапальних і обез­боливающих препаратів використовується электро- і фонофорез. Слід пам'ятати, що при недостатньому відтоку гнійного вмісту физио­терапевтические процедури наводять до посилювання гнойно-воспали­тельного процесу.

У другій і третій фазах раневого процесу з метою активізації репаративных процесів і епітелізації застосовують уф-опромінення і ла­зерное опромінення расфокусированным променем. Судинорозширювальною і стимулюючою дією володіє магнітне поле. Відмічено, що при дії пульсуючим магнітним полем активізується зростання не­рвного волокна, підвищується синаптогенез, зменшується розмір рубця.

Протягом всього періоду раневого процесу можливе вживання гіпербаричної оксигенації, поліпшуючої насичення тканин кисло­родом.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 269 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...