Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Б) Основні види



Чим раніше від моменту пошкодження виконана ПХО рани, тим нижче ризик інфекційних ускладнень.'

Залежно від давності рани застосовуються три види ПХО? рання, відстрочена і пізня.

Рання ПХО виробляється в строк до 24 годин з моменту нанесення рани, включає всі основні етапи і зазвичай закінчується наложени­ем первинних швів. При обширному пошкодженні підшкірної клетчат­ки, неможливості повністю зупинити капілярну кровотечу в рані оставляется дренаж на 1-2 діб. Надалі проводиться лече­ние як при «чистій» післяопераційній рані.

Відстрочена ПХО виконується з 24 до 48 годин після нанесення рани. У цей період розвиваються явища запалення, з'являється набряк, ексудат. Відмінністю від ранньої ПХО є здійснення операції на тлі введення антибіотиків і завершення втручання оставлени­ем рани відкритою (не ушитою) з подальшим накладенням первинно-відстрочених швів.

Пізня ПХО виробляється пізнішим 48 годин, коли запалення близ­ко до максимального і починається розвиток інфекційною) процесу. Навіть після ПХО вірогідність нагноєння залишається великою. У цій ситуа­ции необхідно залишити рану відкритою (не ушивати) і провести курс антибиотикотерапии. Можливе накладення ранніх вторинних швів на 7-20 діб, коли рана повністю покриється грануляцією і приобре­тет відносну резистентність до розвитку інфекції.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 552 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...